Veelgestelde vragen

Vertrek
 • Hoe laat moet ik mijn accommodatie verlaten?

  U kunt uw accommodatie op de dag van vertrek tot 10.30 uur gebruiken. Wij vragen u om uiterlijk 10.30 uur de sleutels van uw accommodatie in te leveren bij de receptie.

 • Wat wordt er van mij verwacht voordat ik uitcheck?

  Op uw vertrek dag vragen we u om de accommodatie bezemschoon achter te laten en de vaatwasser uit te ruimen. Daarnaast om het bedlinnen in de waszak in de gang te zetten en uw afval naar de afvalcontainers te brengen. Heeft u de open haard gebruikt? Fijn als u de aslade leegt in de vuilnisbak (liever de stofzuiger hier niet voor gebruiken). 

Voordat u vertrekt
 • Ik ben mijn reserveringsbevestiging kwijt. Wat moet ik doen?

  U ontvangt uw reserveringsbevestiging inclusief factuur binnen 24 uur na het vastleggen van uw reservering per e-mail. Indien u deze bevestiging kwijt bent geraakt, verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met het Contact Center, tel. 0900 - 8842 (gebruikelijke belkosten). Wij zullen vervolgens uw reserveringsbevestiging opnieuw naar u sturen per e-mail. U dient deze goed te bewaren, te printen en mee te brengen naar het park. U kunt de reserveringsbevestiging ook op uw mobiele telefoon te laten zien. 

 • Waar kan ik de inventarislijst van de accommodaties vinden?

  Op onze website zijn geen inventarislijsten van de accommodaties te vinden. Mocht u vragen hebben over de inventaris van de accommodaties, neemt u dan contact op met de receptie van het betreffende park.

 • Waarom registreer ik de gegevens van mijn reisgezelschap?

  Landal GreenParks is wettelijk verplicht de gegevens van alle gasten die op het park verblijven te registreren. Om het inchecken voor u te versoepelen, verzoeken wij u alvast uw reisgezelschap in Mijn Landal door te geven. 

 • Waar kan ik de adressen en routebeschrijvingen naar de parken vinden?

  Het adres en de routebeschrijving naar het park vindt u op de betreffende parkpagina onder ‘praktische info’.

 • Wat zijn de actuele weersverwachtingen voor het park?

  Gaat u op vakantie of heeft u vakantieplannen? Dan is het altijd fijn om te weten hoe het weer ter plaatse is. Op de website van het park waarin u geïnteresseerd bent, kunt de actuele weersverwachting vinden onder 'praktische info'. Tevens kunt u op deze pagina terugvinden wat de sneeuwverwachtingen zijn.

Inchecken
Verblijf
 • Kan ik mijn elektrische auto op het park opladen?

  Op de meeste parken bevindt zich een laadpaal, waar twee auto’s tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Bekijk onder het kopje ‘praktisch’ op de parkpagina van het betreffende park om erachter te komen of er bij uw geboekte verblijf een laadpaal aanwezig is. 

 • Wat zijn de aankomsttijden en verblijfslengtes bij Landal GreenParks?

  Een verblijf bij Landal GreenParks heeft de volgende lengtes:

  Soort verblijf  Lengte 
  Weekendverblijf  Een weekend begint vrijdag 16.00 uur* en eindigt maandag 10.30 uur (3 nachten) 
  Midweekverblijf  Een midweek begint maandag 16.00 uur* en eindigt vrijdag 10.30 uur (4 nachten) 
  Weekverblijf   Een week loopt van vrijdag** 16.00 uur* tot vrijdag 10.30 uur (7 nachten) 
  of van maandag** 16.00 uur* tot maandag 10.30 uur (7 nachten) 
  1,5 weeksverblijf  Dit verblijf loopt van vrijdag 16.00 uur* tot maandag 10.30 uur (10 nachten)
  of van maandag 16.00 uur* tot vrijdag 10.30 uur (11 nachten) 
  2 weeksverblijf   Dit verblijf loopt van vrijdag 16.00 uur* tot vrijdag 10.30 uur (14 nachten) 
  of van maandag 16.00 uur* tot maandag 10.30 uur (14 nachten) 
  Campingplaats
  Een campingplaats kunt u vanaf 13.00 uur betrekken en op de vertrekdag dient u de plaats vóór 12.00 uur vrijgemaakt te hebben.***

  De openingstijden van de receptie zijn per park en per periode verschillend. Kijk bij het betreffende park op de pagina 'praktische info' om te zien tot hoe laat u kunt aankomen. Faciliteiten (zoals het zwembad) kunt u meestal op uw aankomstdag vanaf 10.00 uur gebruiken. Ook op de dag van uw vertrek zijn deze nog de hele dag voor u beschikbaar.

  Op een groot aantal parken is het ook mogelijk om een afwijkend verblijf te reserveren. Dit is m.u.v. vakanties en feestdagen mogelijk en op basis van beschikbaarheid. Een afwijkend verblijf kunt u telefonisch reserveren via het Contact Center, tel. 0900 - 8842 (gebruikelijke belkosten).

  * Op een aantal parken, waaronder parken in Denemarken kunt u na 15.00 uur in uw accommodatie.
  ** In de vakantieparken in Oostenrijk en Zwitserland duurt een week in het hoogseizoen van zaterdag 15:00 uur tot zaterdag 10:30 uur.
  *** Tegen betaling kunt u tot 18.00 uur op uw campingplaats blijven, mits deze nog niet opnieuw verhuurd is. Informeer hiernaar op de dag van vertrek voor 12.00 uur.

 • Met hoeveel personen kan ik gebruik maken van de accommodatie?

  In de omschrijving van de accommodatie staat aangegeven voor hoeveel personen de accommodatie geschikt is. Dit aantal komt overeen met het aantal beschikbare bedden in de accommodatie en is het maximaal aantal toegestane personen. Vanwege veiligheidsvoorschriften is het niet mogelijk meer personen te accepteren. Er kunnen dus geen extra bedden/kampeerbedden/luchtbedden in de accommodatie bijgeplaatst worden. 

  In de accommodaties wordt een kind onder de 3 jaar wel als extra persoon geaccepteerd (tenzij anders aangegeven). Het kind kan dan in een kinderbedje slapen. Er is slechts één kindje in een kinderbedje toegestaan per accommodatie (tenzij anders aangegeven).

 • Ik wil graag tijdens mijn verblijf visite ontvangen. Is dit mogelijk?

  Het is mogelijk om tijdens uw verblijf visite in de accommodatie te ontvangen. In verband met de huidige corona-maatregelen is het momenteel mogelijk om 1 persoon per dag op bezoek te ontvangen uit een ander huishouden. Bezoek ontvangen op een vakantiepark is dus gelijk aan bezoek ontvangen in een thuissituatie. Houdt altijd 1,5 meter afstand met personen van buiten uw huishouden. Voor de visite worden de kosten van het bedlinnen en de toeristenbelasting in rekening gebracht.

 • Is het ook mogelijk om mijn verblijf te verlengen?

  Afhankelijk van beschikbaarheid kunt u uw verblijf verlengen. Dit kan ter plekke op het park of voor aankomst telefonisch via het Contact Center, tel. 0900 - 8842 (gebruikelijke belkosten).

Kinderen
 • Kan ik extra kindermeubilair bijboeken?

  U kunt uiteraard (extra) kindermeubilair bijboeken, indien dit mogelijk is op het park van uw keuze.

  • Kinderbed inclusief kinderbedlinnen *
  • Kinderstoel
  • Kinderbox € 5,95
  *Op Landal Resort Maria Alm € 15
  U kunt online aangeven in het reserveringsproces bij 'extra's' wat u aan extra kindermeubilair wilt bij boeken. Natuurlijk kunt u ook telefonisch doorgeven wat u extra wenst te reserveren.

 • Wat wordt er precies bedoeld met een kinderbed?

  Een kinderbed is een bed voor de allerkleinsten. Een kinderbed kan een campingbed of houten kinderbed betreffen. Dit is afhankelijk van het park. Kinderen tot 3 jaar (0 t/m 2 jaar) kunnen in een kinderbed slapen. Het kinderbed is 1,20 x 0,60 m. Kinderen vanaf 3 jaar slapen in een groot bed. Geef bij het reserveren aan of u gebruik wilt maken van een kinderbed, dan zorgen wij voor het kinderbedlinnen € 7,50 per kind per verblijf.

  Extra kinderbed
  Op een groot aantal parken is het mogelijk een extra kinderbedje (* inclusief kinderbedlinnen) te reserveren.

  *Op Landal Resort Maria Alm € 15

 • Welke speciale voorzieningen heeft Landal GreenParks voor kinderen op de parken?

  Op een groot aantal parken vindt u voorzieningen speciaal voor kinderen:

  • Kinderclub
  • Kinderspeelhoek
  • Kinderboerderij of dierenweide
  • Speelattributen of speeltuin
  • Spelotheek
  • Indoorspeelparadijs
  Wij informeren u graag over de aanwezige faciliteiten op het park van uw keuze.

 • Worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd op de parken?

  Op en rond de parken van Landal GreenParks is genoeg te beleven voor zowel kinderen als volwassenen. Kijk op de pagina van het park van uw keuze onder 'op en rond het park' om te zien welke activiteiten op het park of in de directe omgeving van het park georganiseerd worden. In de schoolvakanties worden er op een geselecteerd aantal parken ook speciale evenementen en activiteiten georganiseerd zoals shows, de kinderkookbuzz en nog veel meer!

 • Op welke parken zijn indoorspeelparadijzen?

  In de indoorspeelparadijzen kunnen de kinderen uren naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren, kruipen en springen. Hierbij is rekening gehouden met de gedragsspecifieke kenmerken van de verschillende leeftijdscategorieën, zodat er voor elk kind een uitdaging ligt.

Klachten
 • Ik heb een klacht over het park. Waar kan ik mijn klacht kwijt.

  Ondanks de zorg en de inspanning van Landal GreenParks kunt u van mening zijn dat u een gerechtvaardige klacht heeft met betrekking tot uw vakantieverblijf. Deze klacht dient u in eerste instantie ter plaatse en direct bij het management van het park van uw verblijf te melden, zodat de mogelijkheid kan worden geboden om de klacht ter plaatse op te lossen.

  Indien een klacht - ondanks de inspanningen van het parkmanagement niet naar tevredenheid is opgelost, dan heeft u uiterlijk 1 maand na vertrek uit het park van uw verblijf de gelegenheid de klacht schriftelijk in te dienen bij:

  Landal GreenParks B.V. 
  Afdeling Gastenservice 
  Postbus 95991
  2509 CZ Den Haag

  of per email naar gastenservice@landal.com o.v.v. reserveringsnummer, NAW-gegevens, datum verblijf, parknaam en accommodatienummer. De klacht zal dan met de grootste zorg worden behandeld.
   
  Ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen, vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer u een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
   
  Mocht ook dit niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan heeft u tot uiterlijk 3 maanden na vertrek uit het park de gelegenheid de klacht te laten behandelen door de Geschillencommissie Recreatie in Den Haag dan wel de klacht voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter. De beslissing van deze commissie heeft de kracht van een bindend advies.

  Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

 • Ik heb een klacht over Landal GreenParks. Waar kan ik deze kwijt?

  Indien u een klacht heeft over Landal GreenParks, kunt u deze schriftelijk indienen bij:

  Landal GreenParks B.V. 
  Afdeling Gastenservice 
  Postbus 95991
  2509 CZ Den Haag

  of per email naar gastenservice@landal.com o.v.v. reserveringsnummer, NAW-gegevens, datum verblijf, parknaam en accommodatienummer. De klacht zal dan met de grootste zorg worden behandeld.

  Bekijk de klachtenprocedure voor meer informatie. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

 • Ik heb een klacht over het park waar ik momenteel verblijf. Waar kan ik deze kwijt?

  Wij hopen uiteraard dat u met een tevreden gevoel op onze parken verblijft. Mocht u op het park verblijven en tegen iets aanlopen waar u een klacht over heeft, dan adviseren wij u om dit bij de parkreceptie te melden. Uiteraard zullen de receptiemedewerkers alles in werking stellen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.