Zijn mondkapjes verplicht bij een bezoek aan een van de vakantieparken?

Nederland
Op de parken in Nederland is het niet verplicht om mondkapjes te dragen. Dit is alleen het geval in het openbaar vervoer of op plekken waar geen 1.5 meter afstand gehouden kan worden.

Ga je naar de Waddeneilanden? Zorg dan dat je een mondkapje op doet op de boot. De veerboot naar de Waddeneilanden wordt ook gezien als openbaar vervoer.

België
Er geldt een mondmaskerplicht in alle openbare ruimtes, op alle Belgische parken voor iedereen vanaf 12 jaar.

Duitsland
Op de parken in Duitsland is een mondkapje verplicht in alle openbare gelegenheden op zowel parken als buiten de parken.

Oostenrijk
In Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht in alle ruimtes zonder 3G-regel (getest, gevaccineerd, genezen). Denk hierbij aan winkels, banken, openbaar vervoer, taxi's, stoeltjesliften en alle medische instellingen. Dit geldt niet voor kinderen onder de 7 jaar en personen met bepaalde ziektes.

Denemarken
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Deze zijn alleen verplicht op het vliegveld. 

Groot-Britannië
Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer, supermarkten, winkels en ziekenhuizen. Ook wordt het aanbevolen om op plekken waar dit niet mogelijk is afstand te houden. 
 
Tsjechië
In Tsjechië is een mondkapje verplicht op plaatsen waar het niet mogelijk is om afstand te houden, vooral in binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Het is niet verplicht om buiten een mondkapje te dragen.