Hoe is de situatie in Nederland, België en Duitsland?

Nederland
Alle parken in Nederland zijn geopend. Je bent van harte welkom op een van onze parken.

Bekijk de checklist 'Nederland inreizen', voordat je (terug) naar Nederland reist. Kijk op onze maatregelenpagina voor de laatste updates. Voor reisadviezen vanuit de lokale overheid en de speciale corona-omboekflexibiliteit verwijzen we naar onze Zorgeloos boeken pagina

België
Alle parken in België zijn geopend. Je bent van harte welkom op een van onze parken.

Wij nemen gepaste maatregelen om je een onbezorgd verblijf te bieden. Met de aanpassingen die wij op onze parken hebben doorgevoerd zal je vakantie er iets anders uit zien dan je gewend bent. Niet alle faciliteiten en activiteiten kunnen op dit moment worden geopend. Kijk op onze maatregelen pagina voor de laatste updates.

Kijk op de website van Nederland Wereldwijd voor het actuele reisadvies voor je gewenste aankomstdatum. Doe voordat je terugreist naar Nederland eerst de quarantaine reischeck.

Duitsland
Onze vakantieparken in Duitsland zijn geopend.

Registratieplicht: Reizigers die afgelopen 10 dagen in een hoogrisicogebied zijn geweest, moeten het inreisformulier invullen voor aankomst in Duitsland. Zorg dat je bij binnenkomst in Duitsland de bevestiging hiervan bij je hebt. Nederland en België zijn op dit moment een hoogrisicogebied.

Bewijzen: Reizigers ouder dan 12 jaar moeten een vaccinatiebewijs of bewijs dat je al eerder corona hebt gehad bij zich hebben.

Quarantaineverplichting: Voor alle reizigers die in een hoogrisicogebied zijn geweest geldt een quarantaineveplichting van 10 dagen in een hiervoor geschikte accommodatie. Op Landal Winterberg en Landal Dwergter Sand is het niet toegestaan om in een accommodatie op het park in quarantaine te gaan.

Beëindigen quarantaine: Wanneer je in een hoogrisicogebied bent geweest, kun je de quarantaine meteen beëindigen wanneer je een vaccinatiebewijs of bewijs dat je al eerder corona hebt gehad upload bij je inreisformulier. Heb je hier geen bewijs van? Dan kun je na 5 dagen op of rond het park een nieuwe test doen en de negatieve uitslag hiervan uploaden om te quarantaine te beëindigen. Voor kinderen onder de 12 wordt de quarantaine ook zonder test na 5 dagen beëindigd.

Om in te checken op het park heb je een geldig vaccinatiebewijs (de laatste vaccinatie moet minimaal twee weken geleden zijn) of een herstelbewijs (minimaal 28 dagen en maximaal 3 maanden na een positieve PCR-test) nodig. Daarnaast heb je, als je nog geen booster gehad hebt, op de meeste parken aanvullend een negatief testbewijs nodig. Hier is de 2G+-regeling van kracht. Bekijk op de parkpagina van het park vanaf welke leeftijd een bewijs nodig is, hoelang je test geldig is en of het nodig is om tijdens je verblijf te testen. Zonder geldig bewijs kun je jouw accommodatie niet betreden.    

Het kan zijn dat je tijdens je verblijf nog testbewijzen nodig hebt. In de buurt van alle Duitse vakantieparken bevinden zich testlocaties. Meer informatie hierover vind je op de parkpagina van het park dat je op het oog hebt of in de Landal GreenParks App.  Het kan zijn dat je moet betalen voor de test. Check hier de eisen waar je aan moet voldoen wanneer je weer terug naar Nederland reist.