Ik heb een vraag over:

Faciliteiten

Ben ik verplicht bedlinnen af te nemen bij een verblijf? 
Bedlinnen is een verplichte afname bij Landal GreenParks. De kosten hiervoor bedragen in 2022 € 11,95 p.p. per verblijf en indien relevant kinderbedlinnen € 9,50 p.p. per kind per verblijf. Indien een kinderbed niet standaard in de bungalow is opgenomen, betaalt men extra huur voor het kinderbedje.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Zijn de accommodaties allemaal gemeubileerd?
Ja, alle accommodaties op onze parken zijn gemeubileerd. Naast een woonkamer, meerdere slaapkamers en een badkamer is er altijd een volledig ingerichte keuken aanwezig. Op onze website zijn geen inventarislijsten van de accommodaties te vinden. Mocht je vragen hebben over de inventaris van de accommodaties, neem dan contact op met de receptie van het betreffende park. Op onze website kun je bij het betreffende park de contactgegevens van het park vinden.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Is er een wasmachine in de bungalow aanwezig waar ik voor een langere periode in verblijf?
Nee, een wasmachine is niet standaard aanwezig in de bungalows van Landal GreenParks, dit verschilt per park en type accommodatie. Op onze website kun je bekijken wat de kenmerken van de accommodatie precies zijn. Mocht er geen wasgelegenheid zijn in de bungalow, dan beschikken veel parken over een centrale wasserette op het park. Je kunt bij de receptie informeren naar de mogelijkheden en prijzen.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Hoe werkt het?

Ik wil een lang verblijf reserveren op een van jullie parken, hoe gaat dit in zijn werk?
Wanneer je jouw wensen voor het lang verblijf aan ons kenbaar maakt (gewenst park, gewenste periode en aantal personen), sturen wij je een prijsvoorstel per mail. Bij akkoord ontvangen wij graag je adres- en contactgegevens zodat wij de overeenkomst voor je kunnen opstellen.

Na het toesturen van de overeenkomst staat de bungalow tijdelijk voor je in optie. Zodra wij de getekende overeenkomst van je retour hebben ontvangen, zetten wij deze optie om in een definitieve reservering. Je ontvangt binnen enkele dagen van ons de factuur per email met daarop verschillende betaaltermijnen. De aanbetaling (eerste termijn) dient binnen twee weken na ondertekening betaald te zijn, het restbedrag wordt verdeeld over verschillende betaaltermijnen.

Wanneer de aankomstdatum van het verblijf binnen vier weken plaatsvindt, gerekend vanaf de boekingsdatum, dient ook het eerste vier wekelijkse termijnbedrag aanbetaald te worden. Landal Business Line hanteert een opzegtermijn van vier weken. Uiteraard kun je alle voorwaarden nog eens rustig doorlezen in de overeenkomst die wij je toezenden wanneer je een lang verblijf wilt reserveren.
Meer informatie Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Is het noodzakelijk om tussentijds te verhuizen?
Indien je voor een langere periode een accommodatie huurt op een van onze parken dan kan het soms noodzakelijk zijn om tussentijds te verhuizen. Sommige parken stellen het verplicht dat er om de drie maanden verhuist wordt, bij anderen is dit niet noodzakelijk. Ook kan het zijn dat het door vele voorkeursboekingen in vakantieperiodes niet mogelijk is om het verblijf in één en dezelfde accommodatie te boeken. Wij geven bij het prijsvoorstel aan dat er tussentijds verhuist dient te worden. Uiteraard doen wij altijd ons best om een verblijf aan te bieden waarbij niet tussentijds verhuist hoeft te worden.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Kan ik voor werknemers een accommodatie reserveren voor een langere periode?
Het is mogelijk om een accommodatie voor een langere periode te reserveren. Bij Landal Business Line kun je voor maximaal 26 weken aaneengesloten reserveren. Voor details, beschikbaarheid, prijzen, voorwaarden en het reserveren neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Wanneer reserveer ik als particulier bij Landal Business Line?
Als particulier kun je bij Landal Business Line terecht op het moment dat je voor een langere periode (vier weken of langer) of meerdere bungalows (tien bungalows of meer) wilt reserveren. Wij maken een prijsvoorstel voor je op en leggen bij akkoord, na ondertekening van het contract, de reservering voor je vast. Voor meer informatie over tijdelijke woonruimtes en voor het aanvragen van een offerte kun je terecht op de site van Landal Business Line
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Prijzen

Welk BTW percentage wordt er berekend?
De prijzen die je ontvangt van Landal Business Line zijn altijd inclusief BTW, tenzij anders aangegeven. Voor het huren van een accommodatie geldt in Nederland het laag-BTW tarief van 9%. Ook de meeste verplichte extra’s hebben dit laagtarief. Over de toeristenbelasting wordt geen BTW geheven. Sommige extra’s worden aangeslagen tegen het hoog-BTW tarief van 21%. Deze uitsplitsing wordt op jouw factuur weergegeven. Voor reserveringen op parken buiten Nederland geldt het BTW tarief van het betreffende land. Ook deze uitsplitsing vind je terug op jouw factuur.
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Hoe zijn de prijzen opgebouwd?
De prijzen van de reserveringen bestaan uit een deel huurkosten en een deel verplicht bijkomende kosten.

Bij de huurprijs is inbegrepen:
 • Schoonmaakkosten
 • Elektriciteit, gas, water en verwarming (bij normaal verbruik; verbruiksafhankelijke kosten voor nutsvoorzieningen op de parken in Denemarken)
 • Het eerste kinderbedje en kinderstoel, indien standaard aanwezig in de bungalow
 • Toegang tot de faciliteiten op het park
 • BTW
Niet bij de huurprijs inbegrepen zijn de verplichte bijkomende kosten:
 • Reserveringskosten
 • Bedlinnen en indien relevant kinderbedlinnen. Indien een kinderbed niet standaard in de bungalow is opgenomen betaalt men extra huur voor het kinderbedje.
 • Toeristenbelasting
Bij een zakelijk lange termijn verblijf (meer dan vier weken) komen hier nog de volgende verplichte kosten bij:
 • Eindschoonmaak
 • Wekelijkse wissel bedlinnen
 • Wekelijkse schoonmaak sanitair en badkamer
Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?
Ik ben op zoek naar een tijdelijke woonruimte voor een aantal maanden. Vanaf welk bedrag per maand kan ik terecht bij Landal GreenParks?
Op onze website vind je van verschillende parken prijsindicaties per 4 weken. Hier staan de indicatieprijzen van de parken waar wij de meeste gasten voor een langer verblijf onderbrengen. De prijsindicaties zijn gemiddelde prijzen op basis van een jaarprijs. Houdt er rekening mee dat de prijzen onderhevig zijn aan seizoensinvloeden. Zo kan een verblijf in november goedkoper zijn dan de gemiddelde prijs en een verblijf in de zomermaanden duurder. Interesse in een van de andere parken van Landal GreenParks? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Offerte aanvragen Hebben wij je vraag hiermee beantwoord?

Niet gevonden wat je zocht?

Ga naar Service & Contact en zoek onder een ander onderwerp of neem contact op met het Contact Center. Geef aan wat je niet kon vinden