Ongedierte bestrijden we met natuurlijke vijanden

25 november 2019

Het mooie aan duurzaam werken, is dat je allerlei win-win-situaties creëert. Zo helpen zwaluwen en -vleermuizen ons om muggen te bestrijden.

Zwaluwen en vleermuizen 
Deze dieren vangen muggen, zodat we geen insectenspray hoeven te gebruiken. Wij helpen op onze beurt de zwaluwen en de vleermuizen. We bieden ze een goede leefomgeving en we houden rekening met ze als we (ver)bouwen. 

Koolmeesjes en uilen
Er zijn de afgelopen jaren op diverse parken koolmeeshuisjes geplaatst. Alleen al in 2019 hebben wij ruim 500 koolmeeshuisjes opgehangen. De koolmeesjes helpen bij het bestrijden van (processie) rupsen. Ook worden er op steeds meer parken uilen kasten opgehangen. Zij vormen een natuurlijke vijand voor muizen en diverse insecten. 
Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit ruim 110 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.