Ongedierte bestrijden we met natuurlijke vijanden

15 mei 2015

Het mooie aan duurzaam werken, is dat je allerlei win-win-situaties creëert. Zo helpen zwaluwen, vleermuizen en koi karpers ons om muggen te bestrijden.

Zwaluwen en vleermuizen 
Deze dieren vangen muggen, zodat we geen insectenspray hoeven te gebruiken. Wij helpen op onze beurt de zwaluwen en de vleermuizen. We bieden ze een goede leefomgeving en we houden rekening met ze als we (ver)bouwen. 

Koi karpers  
Op Landal Waterparc Veluwemeer zwemmen koi karpers in de vijvers. Ook die vangen muggen. Bovendien brengen karpers stilstaand water in beweging, zodat het water ook bij warm weer fris en helder blijft. En deze koi karpers zijn nog schitterend om te zien ook.  

 

Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit 85 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.