Onze gasten ontdekken wat groen kan doen met onze natuur activiteiten

26 november 2019

Ontdek wat groen kan doen is ons motto. Daar hebben we onze parken op ingericht en de mooiste regio's voor uitgekozen. We helpen onze gasten om deze omgeving te ontdekken met onder andere de natuurwandelpaden, Discovery tracks en natuur ontdekboxen.

Natuurwandelpaden
Deze paden leggen we in Nederland vaak samen met partners aan.

Een paar voorbeelden: 

  • Rond Landal Miggelenberg op de Veluwe hebben we een schitterende route door de bossen gemaakt.
  • Vanaf onze Duitse en Oostenrijkse parken voeren wandelroutes door wijngaarden, bossen of over bergtoppen.;

Ontdekbox
Er is zoveel te ontdekken in de natuur dat we hiervoor Ontdekboxen hebben ontwikkeld. De ontdekboxen zijn er in de thema's bos, water, zee & kust en planten, afhankelijk van de regio. Bij het bos ontdek je bijvoorbeeld welke bomen er staan en welke vogels en insecten er voorkomen.

Discovery Tracks
Landal Twenhaarsveld en Landal Natuurdorp Suyderoogh hebben een Discovery Track: een wandelroute waar kinderen én volwassenen ontdekkingsreizigers zelf van alles te weten komen over de natuur.

Diverse Natuur activiteiten
Ook op andere parken zijn er diverse activiteiten om de natuur te ontdekken. Zo organiseert Landal Coldenhove heuse safari's en kun je op Landal Miggelenberg mee op ontdekkingsreis met de kinderboswachter.

Dit doen we omdat we geloven dat het goed is voor zowel de mens als voor de natuur zelf als mensen de natuur van dichtbij zien, voelen, ruiken en horen. Zo'n ontspanning bezorgt onze gasten een onvergetelijke vakantie. En al die mensen die hebben ontdekt wat groen kan doen, zijn ook weer meer bereid om voor de natuur te zorgen.


We betrekken onze gasten bij de natuur
Wat
We laten onze gasten zien wat er zo bijzonder is aan de natuur
Met bijvoorbeeld natuurwandelroutes brengen we onze gasten dichterbij de natuur. 

Onze jongste gasten kunnen op mini-ontdekkingsreis bij slootjes en in bossen. En grotere gasten genieten van een excursie. 
Waarom
Wie vertrouwd is met de natuur, is bereid om ervoor te zorgen
Een peuter die bij een slootje insecten leert kennen, een wandelaar die bij het vallen van de avond naar de merel luistert: dat zijn momenten waarop nieuwe natuurliefhebbers ontstaan. 

En wie houdt van de natuur, is eerder geneigd om bijvoorbeeld zuinig te zijn met water. Daarom vinden wij het zo belangrijk om te laten zien dat de natuur het beschermen waard is.