Ook bijen zijn welkom bij Landal GreenParks

25 november 2019

Steeds meer van onze parken hebben bijenkasten. Dat doen we om de honingbij te helpen, want die heeft het de laatste jaren erg zwaar: wereldwijd neemt het aantal bijen sterk af.

De bij heeft onze hulp nodig
Mogelijk heeft de bij het moeilijk door landbouwgif en te weinig diversiteit aan planten op akkers en in tuinen. Bijen hebben van de lente tot het najaar allerlei soorten bloesem nodig om te kunnen overleven. 

Bijenkasten, planten en de imker

Wij helpen de bij door bijenkasten te plaatsen, en door in de buurt van de kasten planten neer te zetten waar de bij graag nectar uit haalt. De parken werken samen met een imker, die de bijenkasten verzorgt en vaak ook interessante uitleg geeft aan onze gasten. Tot slot maken we deel uit van het netwerk van onze partner de Nationale Bijenstrategie.

(Handig om te weten: bijen steken alleen in nood. Bovendien staan de bijenkasten ver bij de accommodaties vandaan en houden we de aan- en uitvliegroute uit de buurt van de accommodaties.)

Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit ruim 110 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.