We bieden insecten een goede leefomgeving

25 november 2019

We hebben op onze parken insectenhotels, vlindertuinen en bijenkasten. Dat doen we omdat er veel insecten zijn die in aantallen afnemen, en dat terwijl de natuur deze ijverige werkers zo hard nodig heeft.

Wij hebben ruimte genoeg voor ze op onze parken, vooral met deze aanpassingen: 

  • Insectenhotels
    Deze 'hotels' hebben allerlei verschillende holletjes, kiertjes en gaatjes voor lieveheersbeestjes, spinnen, vliegen, bijen, wespen en mieren. Veel parken combineren het nuttige met het aangename, en maken van het bouwen van insectenhotels een activiteit voor het hele gezin. Zo zijn al prachtige hotels ontstaan! 

  • Vlindertuinen
    In vlindertuinen groeien planten waar vlinders nectar uit kunnen halen, en planten waarin de rupsen kunnen verblijven tot ze zich ontpoppen tot vlinder. 

  • Verwilderde delen
    We laten onze parken voor een deel verwilderen. Daardoor groeien er meer kruiden en- wilde bloemen en er liggen meer dode takken op de grond. Een uitstekende leefomgeving voor de insecten. En het is ook weer goed voor de biodiversiteit wat de planten betreft. 
 

Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit ruim 110 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.