Waardevol materiaal moeten we uit het restafval houden!

16 januari 2019

Op Landal Heideheuvel zijn we gestart met het scheiden van GFT afval en etensresten.

Het is een proef om te leren hoeveel afval het is en welke samenstelling het afval heeft, zodat we voor de toekomst de meest duurzame manier van verwerking kunnen kiezen voor deze afvalstroom vanaf alle parken.

De milieustraat op het park is hiervoor opnieuw ingericht en er zijn speciale GFT afvalkorfjes van Binbang in de bungalows geplaatst. Om het GFT-afval op te slaan, worden composteerbare zakjes gebruikt. Het scheiden van het GFT-afval is in de eerste week goed ontvangen bij onze gasten. De bestemde containers begonnen al aardig vol te raken. Met dit soort ontwikkelingen willen we zorgen dat al het recyclebaar afval ook echt gerecycled wordt en niet in de afvalverbrander terecht komt.

Klik op onderstaande infographic voor een uitvergroting.


We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.