Met groene stroom onderweg in Landal Mont Royal

18 juli 2018

Voor de nieuwe energieneutrale vakantiewoningen worden geen voertuigen meer gebruikt die CO2 uitstoten.

De was wordt nu vervoerd met elektrische voertuigen en de schoonmakers zijn elk op weg met een van de tien nieuw aangeschafte elektrische transportfietsen.

Het beddengoed wordt opgehaald met de nieuwste generatie elektrische voertuigen. Alle voertuigen worden opgeladen met klimaatneutrale stroom.
Op vrijwillige basis kunnen gasten hun auto's op de grote parkeerplaats voor het park parkeren en zo ook een steentje bijdragen.

Voor het onderhoud van de groenvoorzieningen gebruikt Landal Mont Royal door batterijen aangedreven werktuigen.
Voor de servicewerkzaamheden in het park worden alleen elektrische voertuigen gebruikt. Voor het personenvervoer zijn er ook elektrische golfkarretjes beschikbaar.

We stappen over naar groene energie en minimaliseren ons energieverbruik
WAT
100% duurzame energie, 20% zelf opgewekt en alternatieven voor gas
We gaan over op 100% duurzame energie: energie uit hernieuwbare bronnen als zon, wind en waterkracht. 

Wat elektriciteit betreft hebben we ons doel al gehaald: we kopen duurzame stroom in. Nu willen we 20% van onze stroom zelf opwekken. Ook zoeken we naar alternatieven voor gas. Tot we deze hebben, compenseren we de CO2-uitstoot met gecertificeerd bosaanplant.
WAAROM
Duurzame energie is dé oplossing voor klimaatverandering
Stroom van kolencentrales, warmte uit gas: dit zijn fossiele brandstoffen, met een hoge CO2-uitstoot. Dit veroorzaakt het broeikaseffect. 

Vandaar dat wij duurzame energie inkopen. Maar: we leggen hierdoor een groot beslag op de beschikbare groene energie. Die druk verlichten we door meer energie zelf op te wekken en minder energie te gebruiken.