Grote schoonmaak: park en regio vrij van zwerfvuil

13 maart 2019

Bijna elk park organiseert elk jaar wel een clean-up: een grote schoonmaak van het park en de omgeving. Ook onze kantoren doen hieraan mee.

Ook dit jaar doen onze medewerkers en gasten op verschillende parken mee aan de jaarlijkse clean-up walk: een grote schoonmaak van het park en de omgeving.

Samen de natuur in
Medewerkers en gasten gaan deze dag samen de natuur in om al het zwerfvuil in te zamelen. Zo voorkomen we dat dit vuil terecht komt in rivieren en uiteindelijk oceanen. En dat je met afval nog weer hele leuke dingen kunt doen, leren onze gasten op Landal Landgoed ’t Loo tijdens de workshop Knutselen met afval.

Nederland Schoon
In Nederland zijn we een samenwerking aan gegaan met Nederland Schoon en zijn we daarbij officieel Partner in Schoon. Zo zorgen we dat niet alleen onze parken netjes zijn en blijven, maar ook de regio en de natuur rondom onze parken.

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.