De folie rond ons linnengoed hergebruiken we voor bijna 100%

11 juli 2018

Onze medewerkers nemen de fiets als ze schone lakens en handdoeken naar de bungalows brengen.

Onze medewerkers maken gebruik van een elektrische wagen met aanhanger om de schone handdoeken en bedlinnen naar bungalows te brengen. Dit gaat om grote en zware pakketten, de medewerkers besparen hiermee tijd omdat ze niet op en neer hoeven te fietsen.

Elk pakket met schoon linnengoed zit verpakt in folie. Daar kiezen we voor zodat de schone was ook schoon aankomt bij onze gasten. Dat scheelt weer extra wassen, vervoer, zeep en water. De folie kunnen we telkens bijna volledig hergebruiken. Onze medewerkers brengen de pakketten op de fiets rond - ook weer vanwege het milieu. Des te belangrijker dus om het linnengoed te beschermen tegen bijvoorbeeld regen.

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.