Urinoirs vervangen we door waterloze urinoirs

1 november 2016

Ja, zelfs voor urinoirs zijn er slimme milieu-innovaties. In Duitsland hebben twee parken namelijk waterloze urinoirs. Zulke urinoirs willen we nu ook in alle andere landen neerzetten.

Alles stroomt keurig weg
Deze urinoirs, op Landal Hochwald en Landal Sonnenberg, zijn zó ontworpen dat alles keurig wegstroomt zonder dat het nodig is om door te spoelen met water.

Zoveel water bespaart het waterloze urinoir
Een gewoon urinoir spoelt per keer vier tot vijf liter water door. Stel dat een urinoir vijftien keer per uur gebruikt wordt, en dat 50 uur per week, 50 weken per jaar. Dan is het verbruik ongeveer 187 kubieke meter water per jaar. Dat staat gelijk aan zestien dagen en nachten onafgebroken douchen!

Klik op onderstaande infographic voor een uitvergroting.


Ons waterverbruik terugbrengen met 30% vóór 2030
WAT
We willen geen impact hebben op waterschaarste
In 2030 willen we 30% minder water gebruiken. Dat doen we door te investeren in duurzaam sanitair, zodat bijvoorbeeld douches, kranen en toiletten minder water verbruiken. 

We kiezen voor sanitair dat water bespaart en onze gasten toch optimaal comfort biedt. Zo gaan we altijd voor het win-win-effect.
WAAROM
Drinkwater is schaars - ook bij ons
Voor drinkwater hoeven we alleen maar de kraan open te doen. Er zijn veel landen waar dat niet zo is. En dat probleem groeit nu de zeespiegel stijgt, omdat zout water in binnenwateren stroomt. 

En ook in westerse landen is drinkwater steeds minder vanzelfsprekend: water zuiveren kost miljoenen euro's. Daarom willen wij minder water verbruiken.