Warme truiendag 2019

21 januari 2019

Op 15 februari 2019 doet Landal GreenParks mee aan Warmetruiendag, een initiatief van Klimaatverbond Nederland.

Op Warmetruiendag zetten vele scholen, huishoudens, gemeentes en bedrijven hun verwarming lager. Jaarlijks doen meer dan 200.000 mensen mee! Met één graad lager, besparen we al 6% energie en daarmee ook 6% CO2. Goed voor het klimaat dus.

Doe mee
Meedoen is simpel: het enige wat je hoeft te doen is de verwarming lager te zetten, een extra warme trui aan te doen en je aan te melden op www.warmetruiendag.nl.

Als heel Nederland meedoet, kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen!

We stappen over naar groene energie en minimaliseren ons energieverbruik
WAT
100% duurzame energie, 20% zelf opgewekt en alternatieven voor gas
We gaan over op 100% duurzame energie: energie uit hernieuwbare bronnen als zon, wind en waterkracht. 

Wat elektriciteit betreft hebben we ons doel al gehaald: we kopen duurzame stroom in. Nu willen we 20% van onze stroom zelf opwekken. Ook zoeken we naar alternatieven voor gas. Tot we deze hebben, compenseren we de CO2-uitstoot met gecertificeerd bosaanplant.
WAAROM
Duurzame energie is dé oplossing voor klimaatverandering
Stroom van kolencentrales, warmte uit gas: dit zijn fossiele brandstoffen, met een hoge CO2-uitstoot. Dit veroorzaakt het broeikaseffect. 

Vandaar dat wij duurzame energie inkopen. Maar: we leggen hierdoor een groot beslag op de beschikbare groene energie. Die druk verlichten we door meer energie zelf op te wekken en minder energie te gebruiken.