We kiezen voor recyclebare meubels van duurzaam hout

1 juni 2017

Er worden nog steeds gigantische bossen gekapt voor het maken van dingen als stoelen, tuinbanken en vloerplanken. Dat vinden wij niet kunnen.

FSC-hout
Daarom kiezen wij voor hout met het FSC-keurmerk. Dat komt uit bossen die verantwoord beheerd worden. Zo is onze nieuwe natuurspeeltuin op Landal Orveltermarke in Drenthe helemaal van FSC-hout.

Massief houten meubelen
We streven naar een volledig circulair interieur. Als we nieuwe meubelen kopen, kiezen we bijvoorbeeld voor producten van massief FSC-hout en metaal, zodat de materialen maximaal hergebruikt kunnen worden. Ook ontwikkelen we nu banken en kinderbedden van gerecycled en recyclebaar materiaal.

Circulair bankstel
In de eco-bungalows op Landal Aelderholt hebben we modulaire banken geplaatst. Deze zijn zo ontworpen dat 80% van de bank modulair vervangen kunnen worden. Handig als er tussentijds iets stuk gaat, versleten is of uit de mode is geraakt. De elementen kunnen door de constructie gemakkelijk ter plaatse worden gerepareerd en vervangen. Daarnaast kunnen de banken als ze zijn versleten maximaal worden hergebruikt. De basis van de bank gaat veel langer mee, zo besparen we heel veel waardevolle grondstoffen.

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.