Ons doel voor de komende jaren: meer diversiteit in onze teams

23 november 2018

Een onderwerp waarin we de komende tijd willen groeien, is diversiteit.

We merken dat het niet genoeg is om ons open te stellen voor medewerkers van elke afkomst, of voor medewerkers met een beperking. Het is tijd om hier actiever mee aan de slag te gaan. Daar zijn we nu een plan voor aan het maken. Binnenkort meer nieuws!

Nieuw: Werkgever zijn voor iedereen, dat is ons doel. Een van de eerste zaken waarmee we aan de slag zijn gegaan is kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom is het UWV een onderzoek gestart op Landal Heideheuvel, Landal Miggelenberg en Landal Waterparc Veluwemeer waarin werkprocessen, werkplekken en werksferen in kaart worden gebracht.

Op basis van de uitkomsten gaan we samen met het UWV kijken naar het vervolgtraject, waarbij zij ons ook in contact brengen met kandidaten (vanuit het UWV of vanuit de gemeenten) die passen bij de werkzaamheden die uit de analyse zijn gekomen.

We streven naar gezonde, gelukkige medewerkers
WAT
We geven onze mensen begeleiding, training en voordelen
We helpen onze medewerkers om hun talenten optimaal te ontwikkelen. 

Ook helpen we onze medewerkers om geestelijk en lichamelijk fit te worden en te blijven. 

En we laten medewerkers meeprofiteren van onze inkoopvoordelen.
WAAROM
Wie zich goed voelt, heeft een positieve invloed
Dankzij onze medewerkers kunnen we elk jaar 2,5 miljoen gasten een onvergetelijke vakantie bieden. Daar zijn we ze dankbaar voor. En we hebben ze nodig. 

Daarom willen we ervoor zorgen dat ze gezond en gelukkig zijn als mens, dat ze zich optimaal ontwikkelen en dat ze zich gewaardeerd voelen voor hun werk.