Verken Belgisch Limburg

Belgisch Limburg is het decor van het enige Nationaal Park in België. De prachtige landschappen vormen een paradijs voor wandelliefhebbers. Het is de ideale plek voor het maken van mooie wandelingen. Wij hebben alvast een aantal routes voor u samengesteld. Komt u de omgeving te voet verkennen? 

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan het Frisse Neus arrangement. 
Met een gevuld rugzakje met versnaperingen en gedetailleerde wandelkaart verkent u de omgeving. Het is heerlijk buiten zijn! Kijk voor u reserveert wat 
de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Nationaal Park Hoge Kempen 
Maak een wandeling door het enige Nationaal Park van België. Het is een uniek natuurgebied van meer dan 5.700 hectare groot. U wandelt door uitgestrekte dennenbossen, heide en grote waterplassen. Er leven daarnaast tal van zeldzame dieren. Kies één van de wandelroutes in Nationaal Park Hoge Kempen.

GPS wandelroutes
Wandelen met een GPS is tegenwoordig erg populair. Natuurlijk deelt Belgisch Limburg deze trend. Bekijk welke GPS wandelroute bij u past.
Blotevoetenpad met kinderen
Kom het blotevoetenpad in Nationaal Park Hoge Kempen ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Het bijna 3 kilometer lange pad biedt volop avontuur en beleving voor zowel jong als oud. U loopt door water, over zandheuvels en steile hellingen. De kinderen kunnen er klauteren, ploeteren en klimmen. Het doolhof en hangbrug maken de ervaring nog een tikkeltje avontuurlijker.

Stads- en dorpswandelingen
Te voet ontdekt u de mooiste plekjes van de regio. Naast wandelingen door de natuur kunt ook de pittoreske dorpjes en historische steden die Belgisch Limburg rijk is te voet gaan verkennen. Neem een kijkje bij de stads- en dorpswandelingen in de regio.