Verken de Eifel

Na een ontbijt met warme broodjes trekt u uw wandelschoenen. Tijd om de heuvels van de Eifel te trotseren! De Eifel is al sinds mensenheugenis een geliefd natuurgebied voor wandelaars. Kiest u voor een wandeling in de natuur of gaat u de charmante dorpjes verkennen? Diverse routes liggen op u te wachten! 

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Dan is het Wandelarrangement geschikt
voor u. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

De Eifelsteig 
Deze 300 km lange tocht loopt van Aken naar Trier, de oudste stad van Duitsland. De Eifelsteig doorkruist zeer uiteenlopende landstreken; van naaldbossen met diepe dalen, imposante stuwdammen naar het rotslandschap in het zuiden. Ook loopt de Eifelsteig door de "Hoge Venen", het Roerdal en het European Geopark Vulkaaneifel.

Het Lampertsdal - Kalkeifel 
Door het 650 hectare grote Lampertsdal lopen vele wandelpaden die u naar afwisselende landschappen brengen. Het dal staat bekend om het 12 km aaneengesloten gebied van jeneverbesstruiken. Op de kalkbodem groeien talloze bloemen- en plantsoorten die u zeker gezien moet hebben.
Nordic Walking 
De trend van Nordic Walking heeft de hele wereld veroverd. Ook het Eifelgebied biedt ideale routes voor deze gezonde sport. Alle wandelroutes rond Landal Wirfttal kunt u nemen om deze gezonde sport uit te oefenen. Nordic Walking poles (stokken) kunt u huren bij de receptie op het park.