Fietsen in de Harz

Het wonderschone landschap in de Harz leent zich uitstekend om een lange fietstocht te maken. Door de uitgestrekte heide en heuvels moet u eerst krachtig op de pedalen staan om vervolgens naar beneden te suizen. Probeer ook eens één van de mountainbiketours. Een onvergetelijke fietservaring gegarandeerd!

Op de parken

Ga op pad en volg één van de fietsroutes. Of kies het Fietsarrangement. Neem een picknickmand mee voor een stop onderweg en geniet samen van de mooie momenten. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op de parken.
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes

Sculpturenweg
Deze bekende fietroute, met mooie sculpturen aan beide kanten van de weg, voert u van Bad Gandersheim naar Hildesheim. De Skulpturenweg verbindt de eerste twee kloosters van Nedersaksen met elkaar.

Weser-Harz-Heide Radfernweg 
De 400 kilometer langeafstandsroute voert van het Weserbergland door de Harz en de Lüneburger. Over heuvels en hoogvlakten komt u terecht in het weids uitgestrekte heidelandschap waar u kunt genieten van de prachtige uitzichten.
Erlebnisbergwerk
Probeer eens het ondergrondse mountainbiken in de oude mijn in Sonderhausen. De krappe bochten en heuvels liggen tussen de 500 en 700 m ondergronds! De vijf verschillende fietsroutes zorgen voor een onvergetelijke fietservaring.

Mountainbiken 
Het noordelijkste middelgebergte biedt verrassende hoogtepunten voor mountainbikers. U kunt zich uitleven op de oneindige trails van het 1.800 km lange routenetwerk. Ook kunt u via Volksbank Arena een GPS-route rijden.

Actief in de vakantie: mountainbiken

Een van de beste mountainbike gebieden in het noorden van Duitsland is Harz. Van Cross Country en Marathon tot Freeride en Downhill: voor elke mountainbiker van elk niveau wat wils.

Volksbank Arena Harz
Volksbank Arena Harz omvat totaal 74 goed aangegeven mountainbikeroutes, in een gebied van meer dan 40 bij 40 kilometer. Voor fietsers die op zoek zijn naar uitdagingen, beginners en families bieden routes rond de Brocken een grote verscheidenheid en veel plezier in het fietsen. Op deze website vindt u tal van nuttige informatie.

Bodetal routes
Keuze uit zeven routes om de paden rond de ruige rotsachtige vallei ten noorden van de Alpen te verkennen. De Bodetal routes hebben zware routes met steile beklimmingen in de aanbieding. Door de bossen leiden ook routes die ideaal voor families en beginners zijn. Meer informatie over de afzonderlijke routes kunt u hier vinden.

Harzer Mountainbikes Cup
Dit race-evenement is al enkele jaren populair in Duitsland, Nederland en Scandinavië. In de periode van april tot eind augustus vindt in de Harz, Goslar, Braunlage, Clausthal-Zellerfeld en Schierke de hoofdrace plaats. Hier juicht het publiek voor de beste mountainbikers terwijl ze bezig zijn in een felle strijd. Meer informatie is hier te vinden.

Fietsparken
Harz heeft maar liefst vijf legendarische fietsparken te bieden met verschillende moeilijkheidsgraden. Een overzicht van fietsparken om naar uit te kijken: