Verken de Moezel

Ontdek de sprookjesachtige regio rondom de Moezel. Bewandel de velen wandelpaden die u langs de rivier, door de bossen en wijngaarden leiden. Het Moezelgebied biedt wandelgenot voor velen. Ook bieden gecertificeerd partners van de Moselsteig wandeltochten aan. Zo bieden de Seitensprungen en Traumpfaden interessante excursies aan. Van een ontspannende wandeling tot een uitdagende wandeling, alles is hier mogelijk! 

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan voor het Frisse Neus arrangement. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Moezel-belevenisroute 
De Moezel belevenisroute bestaat uit 45 thematische en culturele routes. De route loopt van Koblenz naar Schweich en is in totaal 350 km lang. De gehele route is duidelijk bewegwijzerd en is gemakkelijk in delen te wandelen. Onderweg kunt u genieten van de plaatselijke wijn of druivensap.

Klimmen op de Calmont 
Langs de Moezel bij het dorpje Bremm ligt de steilste wijnberg van Europa. U kunt de wijnberg door middel van de Calmont-klimroute beklimmen. De bergwand ligt tot wel 380 meter boven rivier de Moezel. Deze klimroute is gegarandeerd avontuurlijk.
Stadswandeling Trier 
Maak een stadswandeling door Trier. Onder leiding van een gids ziet u de vele gezichten van deze fascinerende stad. Van indrukwekkende Romeinse gebouwen zoals de Porta Nigra tot aan de charmante visserswijk.

Nordic Walking
Door het Moezel-gebied zijn diverse korte en lange Nordic Walking routes. Als u prachtig uitgestippelde routes wilt lopen kunt u naar het Nordic Walking Park Mittelmosel in Bernkastel-Kues. Aan de hand van één van de tien routes ontdekt u op sportieve wijze het Moezelgebied.