Verken Oldenburger Münsterland

Het Oldenburger Münsterland is een prachtig bos-, heide- en hoogveengebied. Natuurliefhebbers kunnen avontuurlijke wandeltochten maken door de natuurrijke omgeving. Het Thülsfelder Talsperre stuwmeer is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zijn uw wandelschoenen al ingepakt?

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan het Frisse Neus arrangement. Met een gevuld rugzakje met versnaperingen en gedetailleerde wandelkaart verkent u de omgeving. Geniet met elkaar van al het moois dat u onderweg tegenkomt. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Ontdekkingspad Thülsfelder Talsperre 
Rondom het stuwmeer loopt de wandelroute
Thülsfelder Talsperre van 10 km. Langs 19 uitkijkpunten wordt u door het gebied rondgeleid. In het unieke landschap komt u opvallende flora en fauna tegen.

Veenpad "Molberger Dose"
Door het 600 hectare grote hoogveenmoeras Dose loopt het 2,5 km lange moerasonderwijspad. Onderweg leert u alles over het veen en moeras. De wandelroute start in de plaats Molbergen, vlakbij het park Landal Dwergter Sand.
Wandelroute Dwergter Sand 
In de plaats Dwergte loopt de 3,5 km lange wandel- en belevenisroute. Aan de hand van 17 informatieborden wordt u door het bosrijke gebied geleid. Ook is er een trimbaan aanwezig voor de sportievelingen. 

Wandelen door natuurgebieden
In de omgeving van Molbergen liggen diverse natuurgebieden die het bezoeken waard zijn.
Natuurpark Wildehauser Geest, de bosrijke omgeving "Bührener Tannen" en het oerwoud Urwald Baumweg moet u echt bezoeken voor fantastische natuurwandelingen.