Verken Saar/Hunsrück

Wandelen door Saar/Hunsrück betekent veel natuur, cultuur en gezelligheid. Door de uitgestrekte bossen en hooggelegen gebieden lopen diverse wandelwegen die u in elk jaargetijde de mooiste plekken van de omgeving laten zien. Hieronder alvast wat leuke wandelroutes op een rijtje!

Op de parken

Wilt u tijdens uw verblijf de omgeving te voet verkennen? Kies dan voor het Frisse Neus arrangement samengesteld. Dit arrangement biedt u alles
wat u nodig heeft om de natuur in te trekken. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Uitgestippelde wandelroutes 
Wilt u niet ver weg om een frisse neus te halen? Maak dan een wandeling in de omgeving van Kell am See en het Saarland. De wandelroutes zijn geschikt om met het hele gezin te lopen.

Saar-Hunsrück-Steig 
Deze 180 km lange premium wandelroute loopt door Natuurpark Saar-Hunsrück en komt ook langs Landal Hochwald. U loopt 70% van de tijd over natuurpaden in een betoverend landschap.

Stadswandeling Saarburg 
De romantische oude binnenstad en de gelijknamige Saarburg ruïnes maken de stad indrukwekkend. U kunt een historische rondleiding maken onder leiding van een ervaren gids. Zo komt u langs de St. Laurentius kerk, "Klein Venetië", het kasteel en de fascinerende waterval van Leubaches in het midden van de stad.
Panoramaroute Hermeskeil
Bekijk prachtige panorama's tijdens deze 25 km lange wandelroute. Onderweg loopt u over smalle paden, langs beekjes, monumenten en indrukwekkende locaties. U wordt verzekerd van veel wandelplezier! 

Nordic Walking
Het heuvelachtige landschap van Saar/Hunsrück is uitermate geschikt voor Nordic Walking. Met de stokken in de hand kunt u de historische omgeving verkennen. In Neunkirchen ligt het Nordic Walking Park Kasbruchtal waar u drie routes kunt lopen.