Fietsen in Sauerland

Over 2.000 km aan fietsroutes kunt u op een sportieve manier het Sauerland ontdekken. Een ontdekkingstocht over het asfalt of door de bossen is zeker de moeite waard in deze natuurrijke omgeving. Sauerland is daarnaast de plek voor een avontuurlijke tocht op de mountainbike. Bekijk hieronder onze sportieve tips!

Op de parken

Rondom de Duitse parken van Landal GreenParks starten diverse fietsroutes. Stap op de fiets en volg één van de routes. Of kiest u liever voor het Fietsarrangement? Hiermee ontdekt u de leukste plekjes van de regio!
Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes

Bike-Arena Sauerland 
Fiets door het glooiende landschap van het Sauerland. Over de heuvels, bergen en door de prachtige valleien komt u langs verschillende meren waar u een heerlijke picknick kunt houden. De uitgestippelde routes nemen u mee op een geweldig fietsavontuur!

Lenneroute 
Deze prachtige fietsroute begint bij de bron van de Lenne en voert u met de rivier mee door het landschap. Over 140 km brengt de route u langs drie natuurreservaten; het Rothaarsteiggebergte, Natuurpark Homert en het Ebbegebergte. 

E-bike 
Vind u het lastig om de heuvels en bergen te beklimmen? Huur dan een e-bike! Deze sportieve fiets met elektromotor ondersteunt u tijdens het trappen. U kunt een e-bike huren in Winterberg of in één van de andere plaatsen in het Sauerland.
Mountainbiken
Verken de prachtige omgeving rondom Landal Winterberg op de mountainbike. Sauerland is de perfecte plek voor een sportieve vakantie. 

Bike Park Winterberg 
De sportieve mountainbiker kan zich uitleven op één van de afdalingstrajecten in Bike Park Winterberg. Over 8 km lengte zijn verschillende professionele trajecten aangelegd waar u uw techniek kunt verbeteren. Terug in het dal kunt u een liftje nemen die u en de fiets weer mee naar boven nemen.