Verken Sauerland

De prachtige panorama's, de beschermde natuurgebieden en een uitgestrekt netwerk van wandelpaden maken deze regio een aantrekkelijke bestemming voor uw wandelvakantie. Trek er samen op uit, de eindeloze bossen en zonnige valleien in. Wij hebben alvast een aantal mooie routes voor u samengesteld.

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Dan is het Wandelarrangement geschikt
voor u. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Kies het arrangement dat bij u past

Wandelroutes

SGV-wandelroutes 
Wandelvereniging SGV heeft tientallen wandelroutes uitgezet in de regio Sauerland. Aan de hand van deze goed gemarkeerde wandelpaden kunt u het wonderschone Duitse landschap ontdekken. Trek de wandelschoenen aan en trek de natuur in!

Sauerland Waldroute 
Op korte afstand van Landal Winterberg loopt de 240 km lange Sauerland Waldroute. De natuur heeft een rustgevende werking dus neem de tijd om een korte of lange wandeling te maken op deze route. De paden door het bos en langs de rivier laten u kennis maken met de unieke flora en fauna.

Sauerland Höhenflug 
Deze mooie wandelroute voert u door het afwisselende landschap van Sauerland. Van Altena tot korbach loopt u over wandelpaden op 400 tot 800 meter hoogte! Vanaf de toppen van de bergen heeft u een adembenemend uitzicht; puur genieten!
Rothaarsteig 
Gaat u de uitdaging aan om het 154 km lange hoogwandelpad te lopen? Neem gerust de tijd voor de Rothaarsteig, het is namelijk een pittige wandelroute. Geniet tijdens het wandelen van de mooie uitzichten en ontsnap even uit de dagelijkse sleur.

Nordic Walking 
In Winterberg lopen zes Nordic Walking trajecten. De paden nemen u mee door het mooie landschap en haar fantastische uitzichten. Komt u het ook beleven?