Fietsen in Drenthe

Drenthe is een paradijs voor fietsers. Geniet volop van het prachtige landschap, de rust, de ruimte, maar zeker ook van het uitstekende fietsnetwerk. Dit netwerk bevat meer dan 1400 km fietspad! Afwisselend kunt u fietsen over verharde fietspaden, klinkerweggetjes en schelpenpaden. Komt u de uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes in Drenthe ontdekken?

Op de parken

Rondom de parken van Landal GreenParks starten diverse fietsroutes. Voor de liefhebbers hebben we het Fietsarrangement samengesteld. Zo bent u helemaal klaar om de prachtig omgeving te verkennen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

VAM-berg

De VAM-berg (ook wel 'Col du Vam' genoemd) is een voor wielerfanaten gebouwde berg mét fietsparcours. Met ruim 2100 meter aan wegdek, verdeeld over drie klimroutes (en één afdaling) met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% kunt u hier voor de nodige trainingsuren wel even vooruit. En wilt u zich voorbereiden op de kasseien-klassieker Parijs-Roubaix? Ook hieraan is gedacht, met aan het einde van de noordelijke route een kasseienstrook van 150 meter lang met een stijgingpsercentage van 15%. Voor mountainbikers valt er bovendien ook steeds meer te beleven dankzij de (deels toekomstige) aanleg van allerlei daal- en klimparcours, een vlonder van 300 meter en een 60 meter drijvende waterbrug

NK Wielrennen 2021

Het NK Wielrennen zal in 2021 worden verreden in Drenthe. De start zal waarschijnlijk in of rondom het plaatsje Westerbork zijn, waarvandaan de deelnemers rondes rijden over een parcours op en rondom de VAM-berg. Elke dag zal er een andere deelnemende categorie renners te bewonderen zijn.

Fietsroutes

Drenthe biedt een diversiteit aan fietsroutes aan. Of u nu voor een recreatieve route of een mountainbike route kiest, er is volop keuze. Ga er samen op uit in de omgeving, vanuit uw accommodatie fietst u zo de natuur in, bijvoorbeeld met de Orvelte route.

Fietskalender
Drenthe organiseert ook diverse fietsevenementen gedurende het gehele jaar. Zo kunt u met het gezin onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten de mooiste plekjes ontdekken. Bekijk hier de fietskalender voor de activiteiten van dit jaar.
Kinderroutes
In Drenthe vindt u speciaal voor kinderen een aantal leuke kinderroutes. De routes zijn beschreven in een leuk boekje (voor kinderen van 6 tot 12 jaar). Onderweg zijn er leuke opdrachtjes te doen en gaat u op zoek naar de antwoorden op de gestelde vragen. De verschillende routes zijn tussen de 11 en 28 km lang en zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Drenthe.