Fietsen in Drenthe

Drenthe is een paradijs voor fietsers. Geniet volop van het prachtige landschap, de rust, de ruimte, maar zeker ook van het uitstekende fietsnetwerk. Dit netwerk bevat meer dan 1400 km fietspad! Afwisselend kunt u fietsen over verharde fietspaden, klinkerweggetjes en schelpenpaden. Komt u de uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes in Drenthe ontdekken?

Op de parken

Rondom de parken van Landal GreenParks starten diverse fietsroutes. Voor de liefhebbers hebben we het Fietsarrangement samengesteld. Zo bent u helemaal klaar om de prachtig omgeving te verkennen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Fietsroutes

Drenthe biedt een diversiteit aan fietsroutes aan. Of u nu voor een recreatieve route of een mountainbike route kiest, er is volop keuze. Ga er samen op uit in de omgeving, vanuit uw accommodatie fietst u zo de natuur in, bijvoorbeeld met de Orvelte route.

Fietskalender
Drenthe organiseert ook diverse fietsevenementen gedurende het gehele jaar. Zo kunt u met het gezin onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten de mooiste plekjes ontdekken. Bekijk hier de fietskalender voor de activiteiten van dit jaar.
Kinderroutes
In Drenthe vindt u speciaal voor kinderen een aantal leuke kinderroutes. De routes zijn beschreven in een leuk boekje (voor kinderen van 6 tot 12 jaar). Onderweg zijn er leuke opdrachtjes te doen en gaat u op zoek naar de antwoorden op de gestelde vragen. De verschillende routes zijn tussen de 11 en 28 km lang en zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Drenthe.