Fietsen in Gelderland

Op fietsgebied zit u in Gelderland op een perfecte locatie. Zo fiets u door prachtige natuurgebieden als de Betuwe en de Veluwe. U kunt uw eigen fietsroute samenstellen met behulp van het fietsroutenetwerk. Maak de
route zo lang of zo kort als u zelf wilt. Trekt u de natuur in of fiets u naar
een stad om lekker te gaan shoppen?

Op de parken

Op de parken in Gelderland kunt u diverse fietsen huren. Ga op pad en volg één van de fietsroutes. Of kies voor het Fietsarrangement. Neem een picknickmand mee voor een stop onderweg en geniet samen van de mooie momenten. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op de parken.
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes

Fietsroutenetwerk 
De Veluwe is een natuurgebied met een grootte van ongeveer 134.000 hectare. Het fietsroutenetwerk op de Veluwe is in totaal 1.600 kilometer lang en heeft vele knooppunten. Kortom, u kunt volledig uw eigen fietsroute samenstellen.

Uitgestippelde routes 
Wilt u liever een uitgestippelde fietsroute? U kunt per afstand en thema kiezen welke route u wilt afleggen! 

Attractiefietsroute 
De Veluwe is bekend om haar vele attracties. Dierentuinen, speeltuinen, musea en nog veel meer. Vooral de omgeving van Apeldoorn heeft veel te bieden op dit vlak.

Betuwe fietstocht 
Ook de Betuwe is een gebied dat niet gemist mag worden tijdens een bezoek aan Gelderland. U fietst over mooie landweggetjes, langs leuke winkeltjes en door historische boerendorpen.
Veluws Landleven  
Aan de randen van de Veluwe strekken zich twee karakteristieke plattelandsgebieden uit: de Gelderse Vallei en de IJsselvallei. Deze 45 kilometer lange fietsroute leidt dwars door het hart van de IJsselvallei. U ziet, proeft, ruikt en beleeft de landelijke kant van de Veluwe.

Wijnroute Groesbeek
Tijdens deze fietstocht komt u niet alleen langs verschillende wijngaarden, maar zult u ook door het prachtige Groesbeekse heuvellandschap fietsen. De route maakt een lus richting Nijmegen, langs de Duitse grens, over de Duivelsberg, door Berg en dal, Heilig Landstichting, de prachtige zevenheuvelenweg en de bossen van Nederrijk... Behalve wijn, dus ook natuur. Allemaal gelegen in Nationaal Landschap de Gelderse Poort.

Koninklijke Wilhelmina 
De Veluwe heeft een Koninklijk Verleden. Deze fietstocht gaat dwars door de Kroondomeinen. Koningin Wilhelmina streek vaak neer in deze omgeving om er te schilderen. Zij schilderde vanuit het rijdend schildersatelier, “de schilderwagen”, die zij op diverse plaatsen in de omgeving van Paleis Het Loo liet klaarzetten.