Verken Gelderland

Gelderland is een provincie met afwisselende landschappen. Ontdek ze te voet! Op deze manier kunt u alles wat de prachtige natuur in Gelderland te bieden heeft echt goed ervaren. Kiest u voor de Veluwe, de Betuwe of de Achterhoek? Wij hebben alvast een aantal wandelroutes door deze gebieden voor u samengesteld.

Wild spotten

De Veluwe is dé plek om wild te spotten. Dit kan heel goed bij de wildobservatiepost op de Elsberg. Hier kunt u de Big Five van de Veluwe spotten. Houd u rustig op de achtergrond, maak niet te veel lawaai, draag niet te opvallende kleding en laat u inspireren door wat deze omgeving u biedt. De dieren zullen vanzelf tevoorschijn komen.
Meer over wild spotten

Op de parken

Voor wandelliefhebbers hebben wij op vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement samengesteld. Een heerlijke wandeling naar een dorpje in de buurt voor een kop koffie met gebak... er zijn volop mogelijkheden! Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Gelderlandroute 
Dit wandelpad dat u langs de grens van Gelderland voert, wordt ook wel de Grote Gelderse Grensroute genoemd. In totaal is de route ca. 700 km lang en bestaat uit 36 etappes van ongeveer 20 km. Ontdek de gevarieerdheid van Gelderland, de grootste provincie van Nederland. 

Groene Haltes 
Op de Veluwe vindt u zogenaamde Groene Haltes. Dit zijn bushaltes waar u uw wandeling kunt beginnen en eindigen. Er stopt minimaal één keer per uur een bus, ook in het weekend. In totaal zijn er twaalf Groene Halte-wandelroutes, die te vinden zijn in een speciale bundel. Deze is te verkrijgen bij de VVV's op de Veluwe.

Nordic Walking routes 
U kunt Nordic Walking op verschillende niveaus beoefenen, dit is wat de sport voor iedereen aantrekkelijk maakt. Of u nu beginner of gevorderde bent, er is altijd wel een passende Nordic Walking route te vinden in Gelderland.
Klompenpaden 
Rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap, dat zijn Klompenpaden. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. 

Jac.Gazenbeekstichting
Neem ook eens een kijkje op www.de-veluwenaar.nl voor mooie foto's en blogs over wandelingen op de Veluwe.