Verken Noord-Brabant

Wandelaars komen graag wandelen in Noord-Brabant. Tijdens een wandeling met elkaar smullen van een zelfgemaakte picknick of de omgeving verkennen langs een knooppunt-route. Lijkt u dit wat? Wij hebben alvast een aantal tips
voor mooie wandelroutes voor u op een rijtje gezet. Laat u inspireren en geniet samen van de prachtige natuur!

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan het Frisse Neus arrangement. Met een gevuld rugzakje met versnaperingen en gedetailleerde wandelkaart verkent u de omgeving. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Uitgestippelde routes
In Noord-Brabant zijn een groot aantal uitgestippelde wandelroutes verkrijgbaar. U kunt kiezen uit routes van verschillende afstanden die u langs de mooiste plekjes van deze regio leiden. Het VVV Noord-Brabant biedt u leuke wandelingen en diverse wandelroutenetwerken aan.

GPS-wandelroutes
In plaats van tijdens het wandelen op uw wandelkaart te kijken, gebruikt u nu een GPS om te bepalen welke kant u op moet lopen. Een GPS kan u op ca. 10 meter nauwkeurig vertellen waar u bent. U hoeft dit dus niet zelf bij te houden op de kaart. Dat is makkelijk! Er zijn diverse GPS-routes uitgezet door Noord-Brabant.
Routes door de Nationale Parken
In de Nationale Parken 'De Groote Peel' en 'de Biesbosch' zijn wandelaars helemaal op hun plek. In De Groote Peel zijn drie gemarkeerde wandelroutes van 2,3 en 6 km, ofwel de gele, rode en blauwe route. Tijdens deze routes komt u onder andere langs een vogelobservatiehut en langs de plas Meerbaansblaak. In de Biesbosch zijn 10 wandelroutes die u kunt bewandelen, deze verschillen in lengte van 1 tot 10 km. Let er wel op dat een deel van de paden alleen bereikbaar is over het water.