Verken Noord-Holland

Het landschap van Noord Holland heeft veel te bieden. Het bestaat uit duinen, polders, bossen en heide waar u heerlijk kunt wandelen. Hieronder hebben wij alvast een aantal mooie wandelroutes voor u samengesteld. Komt u de omgeving te voet verkennen?

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan het Frisse Neus arrangement. Met een gevuld rugzakje met versnaperingen en gedetailleerde wandelkaart verkent u de omgeving. Het is heerlijk buiten zijn! Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Noord Holland
Een leuke afwisselende route is de 16 km lange Kennemerduinen wandeltocht, waarbij u door de bossen en duinen kunt wandelen. Als u geluk heeft, komt u misschien grazende Hooglanders tegen. U kunt deze veelzijdige route online bekijken. In het Gooi kunt u genieten van een boswandeling, meer informatie vindt u op de website van Het Goois natuurreservaat.

Groene route Amsterdamse Waterleidingduinen
(ca. 7 km)

U kunt hier wandelen door een bosrijk gedeelte met afwisselend loof- en naaldhout.

Rondje Laarder Wasmeer (ca. 25 km) 
Rondom het Laarder Wasmeer is een prachtig wandel/fietspad geopend.

Duin en Kruidberg Haarlem (ca. 14 km) 
Een wandeling door bebost en open duingebied, waar vroeger oude kooplieden uit Amsterdam hun buitenverblijf hadden. Honden niet toegestaan.

Wandelroute Koningshof, vlakbij Haarlem (ca. 4 km) 
Voor een korte wandeling kunt u naar het sprookjesachtige Koningshof. Dit landgoed bestaat een landhuis, parkbos en een parkweide en is uitstekend geschikt voor een wandeling met kinderen.