Fietsen in Overijssel

Bent u van plan veel te fietsen tijdens uw vakantie? Dat is in Overijssel geen probleem! In deze provincie ligt een duizenden kilometers lang bewegwijzerd fietsroutenetwerk. En heeft u tussendoor even zin in wat anders? Stap dan
gerust even af om één van de leuke bezienswaardigheden langs de fietsroutes
te bekijken!

Op de parken

Op de vakantieparken in Overijssel kunt u volwassen-, kinderfietsen
en mountainbikes huren. Dus laat uw eigen fiets thuis en kies voor het Fietsarrangement. Ontdek de leukste plekjes van de regio! Kijk voor
u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Kies het arrangement dat bij u past

Fietsroutes

Knooppuntennetwerk
Stel zelf uw route samen om prachtige fietstochten te maken door Twente, Salland, het Vechtdal, de IJsseldelta of de Kop van Overijssel. Dat kan met het fietsroutenetwerk Overijssel. Uw fietsroute kunt u uitstippelen aan de hand van ‘knooppunten’. Volg de borden van knooppunt naar knooppunt en bepaal zelf hoe lang de tocht duurt. Bij de VVV’s zijn fietskaarten van de regio’s te koop. 

Routeplanner
Op internet kunt u ook zelf gemakkelijk routes samenstellen over de fietsroutenetwerken van Twente, Salland, de Kop van Overijssel en het Vechtdal.
De routeplanner laat u zien welke routebordjes u moet volgen om de door u gekozen route af te leggen en geeft informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Daarnaast toont de routeplanner per regio ook de ‘beste routes'.

Samengestelde routes 
Op de website van het VVV is een overzicht te vinden van alle samengestelde routes en punten waar ze te verkrijgen zijn.