Verken Overijssel

Overijssel heeft voor iedere wandelaar wat wils. Deze 'gevarieerde tuin van Nederland' biedt verschillende landschappen: van waterrijk veengebied tot bossen en landgoederen. Wij hebben alvast een aantal wandelroutes door
deze gebieden voor u op een rijtje gezet. Zijn uw wandelschoenen al ingepakt? 

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan voor het Frisse Neus arrangement. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangementen

Wandelroutes

Uitgestippelde wandelroutes 
Op de website van VVV Overijssel vindt u een overzicht van uitgestippelde wandelroutes in de regio Overijssel en punten waar deze te verkrijgen zijn.

Wandelnetwerk Twente 
Het wandelnetwerk van Twente koppelt honderden kilometers rondwandelingen door middel van genummerde routepalen aan elkaar. Een startpunt herkent u aan een informatiepaneel met daarop een overzichtskaart van alle routemogelijkheden in de directe omgeving. Vanaf een startpunt kunt u een rondwandeling maken van ca. 3 tot 10 km door de gekleurde pijlen op de routepalen van de door u gekozen route te volgen. Onderweg kunt u bij de genummerde routepalen overstappen op andere routes met een andere kleur.
Nordic Walking in Salland 
Met de prachtige natuur, heuvels en vele onverharde paden is de Sallandse Heuvelrug een prima Nordic Walking gebied! Speciaal voor de Nordic Walker zijn er maar liefst 13 Nordic Walking routes met een totale lengte van meer dan 120 km bewegwijzerd. Het wandelnetwerk op de Sallandse Heuvelrug biedt veel uitdaging en de paden zijn goed begaanbaar voor Nordic Walkers. De routes variëren in lengte (van 3 tot 20 kilometer) en in zwaarte.