Fietsen in Utrecht

Al fietsend maakt u kennis met de afwisselende en glooiende landschappen van de Utrechtse Heuvelrug. Als u rond Amerongen fietst komt u langs historische kastelen, buitenhuizen, een graftombe en een originele tabaksschuur. Stap gerust even af bij één van deze bezienswaardigheden. Of maakt u liever een fietstocht naar het gezellige centrum van Utrecht? De mogelijkheden zijn eindeloos.  

Op de parken

U hoeft lang niet altijd uw eigen fiets mee te nemen op vakantie. Het park in Utrecht biedt de mogelijkheid tot het huren van diverse fietsen. Er starten diverse fietsroutes. Of kiest u liever voor het Fietsarrangement? Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Ontdek alle actieve arrangement

Fietsroutes

Op de mountainbike
De Amerongse Berg is met een hoogte van ca. 69 m het hoogste punt van de provincie Utrecht en daarmee erg populair bij wielrenners en mountainbikers. De ATB-route Amerongse Berg brengt u door een uitgestrekt bosgebied, waar een extra lange afdaling is over een hard bospad met boomwortels. Startpunt: P-plaats Bergweg, 3958 AA Amerongen. Neem voor meer info contact op met VVV Amerongen, tel. 0343 - 45 20 20.
Uitgestippelde routes
Wilt u liever een uitgestippelde fietsroute? U kunt per afstand en thema kiezen welke route u wilt afleggen! 

Via de speciale Uit in de Heuvelrug-app kunt u met uw smartphone diverse unieke routes maken.