Verken Utrecht

Kies uit de vele wandelroutes van de provincie Utrecht. U kunt te voet uitstekend van verschillende natuurgebieden, leuke dorpjes en mooie steden genieten! Tijdens de wandeling smult u van een zelfgemaakte picknick. Wij hebben
alvast een aantal tips voor mooie wandelroutes voor u op een rijtje gezet.
Laat u inspireren en geniet samen van de prachtige natuur!

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan voor het Frisse Neus arrangement. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Klompenpaden
Rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap, dat zijn Klompenpaden. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. 

GPS kindertochten door Amerongen
Deze wandeling (ca. 5 km), ideaal voor kinderen tot ca. 12 jaar, gaat over heuvels en door bossen en vertelt de geschiedenis van Amerongen. De route duurt ongeveer 2 uur en komt ook langs een pannenkoekenhuis. Ga naar de website voor meer informatie of neemt u contact op met VVV Leersum-Amerongen via tel. 0343-45 47 77.
Via de speciale Uit in de Heuvelrug-app kunt u via uw smartphone diverse unieke routes maken

Kwintelooyen-wandeltocht
Kwintelooyen is een oude zandafgraving en een dagrecreatiegebied op de Utrechtse Heuvelrug. Wandel door dit prachtig gebied en kom langs historische gebouwen en drieduizend jaar oude grafheuvels. Deze wandeltocht neemt u ook mee naar de top van de Wielingsheuvel; één van de hoogste punten op de Utrechtse Heuvelrug.

Soesterduinen -wandelroute
Deze wandeling in de Lange Duinen start bij de Foekenlaan in Soest en loopt over het unieke stuifduinengebied in de Soesterduinen. Kom als wandelaar meer te weten over de functie van de duinen als waterwingebied.