Verken de Waddeneilanden

Te voet genieten van het landschap, de cultuurhistorie en de flora en fauna? Wandelen is dé manier om de Waddeneilanden te verkennen. Maak een strandwandeling, beklim de duinen of wandel met de kids naar de grote rode vuurtoren. Wij hebben voor u, per waddeneiland, een aantal leuke tips op een rijtje gezet. Laat u inspireren en geniet samen van de prachtige natuur.

Op de parken

Bent u een wandelliefhebber? Kies dan het Frisse Neus arrangement. Met een gevuld rugzakje met versnaperingen en gedetailleerde wandelkaart verkent u de omgeving. Geniet met elkaar van al het moois dat u onderweg tegenkomt. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Kies het arrangement dat bij u past

Wandelroutes

Texel
Vooral de westkust van Texel biedt goede wandelmogelijkheden langs het strand en in de duinen en het bos. Het gebied van de Hoge Berg tussen Den Burg en Oudeschild vormt een geschikt terrein voor de wandelaar die iets van het oorspronkelijke Texelse landschap wil ervaren. Bij de VVV zijn verscheidene kaarten van het eiland verkrijgbaar die wandelaars voldoende houvast bieden er op uit te trekken. Ook kunt u in het boekje 'Fiets- en wandelroutes' verschillende prachtige routes vinden. Dit boekje is verkrijgbaar bij het VVV kantoor maar online bestellen kan ook. Een voorbeeld van een mooie wandelroute is de wandeling door de Bleekersvallei.

Terschelling
Verspreid over het eiland ligt ruim 200 km aan onverharde paden, die geschikt zijn als wandelpad. Daarvan is 30 km speciaal ingericht als natuurwandelpad. Op Terschelling bent u dus zeker niet in één weekend uitgekeken! U kunt met een kaart op zak uw eigen route bepalen, maar u kunt ook één van de gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer volgen. Een handige gids die gebruikt kan worden bij een stevige wandeling, is ‘Terschelling te voet’. En een wandelpakket met afwisselende routes en een fiets- en wandelkaart is ook niet mis! Voor wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en een weergave van alle toeristisch belangrijke punten kunt u de wandelkaart 'Terschelling' van Staatsbosbeheer raadplegen.

Ameland
Wandelen op Ameland is een avontuur. Al of niet uitgerust met knapzak en natuurgids over flora en fauna, kan de ware natuurliefhebber zijn hart ophalen. De routes variëren in lengte en leiden de wandelaar door een rijke diversiteit van landschappen en historische bezienswaardigheden. Online kunt u een boekje met wandelroutes bestellen.

Schiermonnikoog
Tijdens uw wandelingen door en langs de verschillende landschappen op Schiermonnikoog kunt u vele soorten fauna zien, zoals de vele vogels die zich in het gebied hebben genesteld en met een beetje geluk zelfs zeehonden. De wandelroute ‘Bos en Duin’ is een wandeling van 2 à 2,5 uur vanuit het dorp door het bos- en duingebied. Deze route is te verkrijgen bij het bezoekerscentrum Schiermonnikoog.