Fietsen in Zeeland

In fietsprovincie Zeeland kunt u optimaal genieten van de uitgestrekte wateren, prachtige natuurgebieden en historische havenstadjes. De fietspaden zijn de laatste jaren aangepast en verbeterd en er zijn leuke fietsroutes gecreëerd.
Maak de route zo lang of zo kort als u zelf wilt. Gegarandeerd fietsplezier aan
de Zeeuwse kust! 

Op de parken

Wilt de omgeving graag per fiets verkennen? Rondom de vakantieparken in Zeeland starten diverse fietsroutes. Kiest u voor het Fietsarrangement, dan kunt u uw eigen fiets thuislaten. Geniet samen van mooie momenten! Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Fietsroutes

Zeeuws fietsknooppuntensysteem
In heel Zeeland kan gefietst worden aan de hand van het fietsknooppuntensysteem. Op deze gemakkelijke manier kiest u zelf uw route uit door het afwisselende landschap van Zeeland. U noteert de gewenste knooppunten op het fietslabel en u kunt op pad! Het VVV Zeeland heeft een aantal uitgestippelde fietsroutes die u eenvoudig online kunt bestellen.

Kinderroute 
Het routebureau Zeeland heeft de speciale kinderfietsroute "Speuren op de kop van Schouwen" opgesteld. De fietsroute leidt u langs bijzondere gebouwen en plaatsen waar er gespeurd kan worden in de natuur. Zo kunt u lekker uitwaaien langs de kust of picknicken in het bos.

Fiets een rondje met een pontje 
Zeeland is omringd met water en dat maakt het soms lastig om bij een ander eiland te komen. Gelukkig zijn er nog een aantal veerpontjes die fietsers meenemen naar de overkant zodat u niet hoeft om te fietsen. Op de boot kunt u even uitrusten en van het mooie uitzicht genieten; een echt vakantiegevoel!
Belevend fietsen
Vanaf de Zeeuwse VVV's en andere diverse locaties kunt u fietsen met geluidsfragmenten over de bezienswaardigheden onderweg en unieke Zeeuwse verhalen . Hiervoor gebruikt u uw mobiele telefoon of een bikespeaker om mp3's te ontvangen en te beluisteren. Dat is pas belevend fietsen!

Mountainbikeroutes
Voor sportievelingen zijn er diverse mountainbikeroutes in Zeeland. De routes zijn gemarkeerd met houten palen en zijn er rond het Veerse Meer, in Goes op Noord-Beveland en in de boswachterij Westerschouwen.