Fietsen in Karinthië

In Lungau liggen kilometers aan fietsroutes op u te wachten. Hoe hoger u fiets, hoe rustiger de omgeving wordt. Stop onderweg eens in één van de gezellige berghutten om optimaal te genieten van de stilte en het uitzicht op de bergtoppen. Een aantal leuke fietsroutes hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

Op de parken

U hoeft lang niet altijd uw eigen fiets mee te nemen op vakantie. In de buurt van Landal Bad Kleinkirchheim en Landal Katschberg kunt u namelijk fietsen en mountainbikes huren. Ontdek één van de vele fietsroutes of kies voor het Fietsarrangement. Fietsplezier gegarandeerd!
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes Katschberg

Schwarzenberg rondrit 
De 30 kilometerslange rondrit is voor iedereen toegankelijk doordat de route redelijk vlak is. U start in de plaats Madling en fietst via Tamsweg naar St. Magarethen om vervolgens in Madling te eindigen. Al fietsend kunt u genieten van prachtige panorama's.

Nationaal Park Nockberge 
Het Nationaal Park Nockberge is een beschermd natuurgebied met bijzondere flora en fauna. U heeft de mogelijkheid om het Nationaal Park te voet of per fiets
te ontdekken. Woud, heide en bergmeren karakteriseren
het landschap.
Murfietsroute 
Aan de voet van het Tauerngebergte ontspringt rivier
de Mur. Ter ere van deze rivier is één van de mooiste Oostenrijkse fietsroute opgesteld. Op het 365 kilometers-lange traject leidt de rivier u door het gevarieerde landschap naar schilderachtige dorpjes. De fietsroute loopt tot Bad Radkersburg, waar de rivier de grens met Slovenië overschrijdt.

Mountainbiken 
In Lungau lopen meerdere mountainbikeroutes waar u zich helemaal kunt uitleven in de buitenlucht. Gaat u voor de lichte Hollerbergroute of zoekt u het hogerop en gaat u voor de zwaardere Mooshamroute? U heeft volop keus in deze fietsregio.

Fietsroutes Bad Kleinkirchheim

Fietsen rond Millstätter See
Ga per fiets op ontdekkingstocht langs de Millstättersee. 
Er is voor ieder wat wils! Verschillende lengtes en niveaus zorgen voor een uitdaging op maat. Mocht de fietsroute toch te lang zijn, dan kunt u met de fietsboot weer teruggebracht worden.

Mountainbiken door de bergen 
In de bergen bij Bad Kleinkirchheim kunt u prima mountainbiken. Speciaal aangelegde wegen brengen
u naar diverse hoogtes.
Avontuurlijke mountainbiketocht 
Mountainbiken door oude mijngangen is mogelijk in Karinthië! Gedurende 7 km ziet u prachtige rotsformaties. Onder leiding van een ervaren gids fietst u door de mijn; een unieke ervaring!