Fietsen in Zuid-Bohemen

Fietsen is dé trend in Tsjechië. Maak tijdens uw vakantie gebruik van de talloze fietstrajecten in Zuid-Bohemen. Rivieren, gebergtes en hoogvlaktes leiden u door de prachtige natuur. Ook biedt de regio vele bezienswaardigheden die per fiets goed bereikbaar zijn. Bekijk hieronder de leukste fietsroutes! 

Op het park

U hoeft lang niet altijd uw eigen fiets mee te nemen als u plezier wilt beleven op de fietsroutes rondom het vakantiepark in Zuid-Bohemen. Landal Marina Lipno biedt u de mogelijkheid tot het huren van volwassen-, kinderfietsen en mountainbikes. Ontdek per fiets de mooiste plekjes van de regio!
Ontdek alle actieve arrangementen

Fietsroutes

Sumava fietsroute
De 240 km lange Sumavaroute begint in Domazlice en gaat via Zelezna Ruda naar het eindpunt Horni Dvoriste. Het Sumavagebergte loopt voor meer dan 100 kilometer langs de grens van Oostenrijk en Duitsland. Het Boheemse woud is één van de grootste bosgebieden van Centraal Europa en wordt dan ook vaak het Groene Hart van Europa genoemd. U vindt hier de mooiste gletsjermeren en enorme eeuwenoude veengronden.
Cyklobusy
In veel steden en gebergtes kunt u gebruik maken van de zogenaamde cyklobusy (fietsbussen). In het zomerseizoen wordt u met de fiets vervoerd zodat u een route kunt kiezen, waarbij u niet op dezelfde plaats begint en eindigt. Als u met de fiets de bergen in trekt, kunt u hoogteverschillen ook met de kabelbaan overwinnen. De fiets kan meegenomen worden in de kabelbaan.

Let op: fietsers onder de 18 jaar zijn verplicht een beschermende fietshelm te dragen.