Verken Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen is een ideale Tsjechische regio om eindeloze wandeling te maken. Het bergachtige landschap is voorzien van goed gemarkeerde wandelpaden. Geniet in de buitenlucht van de veelzijdige Tsjechische natuur! Hieronder vindt u de leukste wandelroutes op een rijtje. Komt u de regio te voet ontdekken? 

Op het park

Voor wandelliefhebbers hebben wij op vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement samengesteld. Een heerlijke wandeling maken met een wandelkaart en versnaperingen voor onderweg bij de hand... Kijk voor 
u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Nationaal Park Sumava
Het Nationaal Park Sumava behoort tot één van de meest uitgestrekte, beboste gebieden van Midden-Europa. Het heuvelachtige landschap van het Boheemse Woud zijn goed wandelbaar. De uitgestrekte vlaktes zijn zeker het bezoeken waard.

Lipno stuwmeer
Het stuwmeer van Lipno is het eerste in de reeks Moldaucascades; stuwmeren in de rivier de Moldau. Het meer is een ideale recreatieplaats die het gehele jaar druk bezocht wordt door waterliefhebbers. De weidse omgeving van het stuwmeer is fantastisch! Met heuvels, bergen en uitgestrekte bossen kunt u schitterende wandelingen maken in een ongerepte natuur. U zult genieten van de fraaie uitzichten.
Stadswandeling Ceské Budejovice
De stad Budweis (Ceské Budejovice) is met 100.000 inwoners de grootste stad van Zuid-Bohemen. Er zijn interessante bezienswaardigheden zoals het bekende plein Premsyl Otakar II, de Samsom fontein en het stadhuis. Trakteert u zichzelf na afloop ook op het wereldberoemde Budweiser bier?

Nordic Walking
Ook in Tsjechië is Nordic Walking een populaire sport. Vanaf Lipno lopen diverse routes die u meenemen door
de diepe bossen. Loop langs de smalle bergrivier naar de Duivelsrots, neem het Berenpad of ga voor de eenvoudige Nordic Walkingroute.