Verken Graubünden

'Wandelkanton' Graubünden biedt een prachtige omgeving voor wandelaars. Geniet van de frisse berglucht en de weidse vergezichten. Voor wat verkoeling maakt u onderweg een stop bij één van de vele bergbeekjes. Bekijk hieronder een aantal leuke wandelroutes die wij voor u hebben geselecteerd.

Op de parken

Voor wandelliefhebbers hebben vrijwel alle parken het Frisse Neus arrangement. Met een wandelkaart en gevuld rugzakje, met versnaperingen voor onderweg, verkent u de omgeving en natuur om u heen. Kijk voor u reserveert wat de mogelijkheden zijn op het park van uw keuze.
Welk arrangement kiest u?

Wandelroutes

Graubünden 
Tienduizend kilometer aan wandelpaden en één brok natuur maken van Graubünden een waar wandelparadijs. Een ruim aanbod aan tochten met verschillende moeilijkheidsgraden, hoogtemeters en wandeltijden.

Het nationale park 
Het enige nationale park van Zwitserland ligt in Engadin/Münstertal, ca. 70 km van Lenzerheide, en is met een oppervlak van 172 km² het grootste natuurgebied. Het park, dat is opgericht in 1914, was het eerste nationale park in de Alpen en Midden-Europa. Vandaag de dag staat het nog bekend om zijn rijkdom aan dieren en planten.

Lenzerheide 
Wandelen in Lenzerheide is een weldaad voor al uw zintuigen. De 170 km uitgezette wandelpaden door de ongerepte natuur wachten op u. De regio Lenzerheide
heeft tal van bewegwijzerde tochten van uiteenlopende moeilijkheidsgraad.
Globi-wandelpad 
Op elk van de 14 posten onderweg deelt Zwitserse kinderheld Globi informatie en weetjes over de natuur van de regio. In de waterspeelplaats en op het blotevoetenpad beleven de kinderen de grootste avonturen. Er zijn twee bewegwijzerde routes (ca. 3 en 8 km). Op de korte route kan een kinderwagen mee. Startpunten van de routes zijn Lenzerheide, Pedra Grossa en tussenstation Tgantieni.

Themawandelingen 
Naast de wonderschone wandelpaden heeft de regio ook verschillende themapaden: een geologiepad op 2.900 meter boven zeeniveau, een botanisch bosleerpad en een natuurleerpad. Deze educatieve wandelroutes geven u informatie over de voorkomende flora en fauna.

Cultuurwandelingen 
Ontdek de culturele highlights zoals het landwasserviaduct en het klooster van Vaz op de wandelpaden van de vakantieregio. Cultuur in de vrije natuur!

Wandel- en fiets-app
Altijd op de juiste weg, plan de route en nog veel meer is nu mogelijk met de wandel- en fiets-app Graubünden.