| Nieuws

Mont Royal bouwt duurzame woningen

Landal Mont Royal, één van de tien Duitse vakantieparken van Landal GreenParks, gaat 76 recreatiewoningen vervangen door 74 nieuwe energieneutrale recreatiewoningen met een hoog niveau van comfort. Landal is de eerste die op een dergelijke schaal energieneutrale recreatiewoningen realiseert.

Landal Mont Royal is uniek vanwege de ligging; hoog tussen wijngaarden en nabij prachtige steden zoals Trier, Bernkastel-Kues en Cochem met hun rijke geschiedenis. Alle bungalows hebben vanaf het terras een bijzonder fraai uitzicht, waarvan een aantal over het dal. Het Moezelgebied is ideaal voor wijnliefhebbers en fijnproevers, ook fietsers en wandelaars kunnen hier prachtige tochten maken en de vele bezienswaardigheden in de regio ontdekken.

Duurzame bouw
De nieuwe bungalows zijn er in 4-, 6-, 8, 10- en 12-persoonstypen in de uitvoeringen Comfort en Luxe. Nagenoeg alle terrassen liggen op het zuiden en hebben een prachtig uitzicht. Het ontwerp is van de hand van Factor Architecten, de nieuwbouw wordt gerealiseerd door Van Wijnen Recreatiebouw, de verhuur van de woningen en de exploitatie van het park zijn in handen van Landal GreenParks. Bij de bouw worden de meest actuele inzichten op het gebied van duurzaamheid toegepast, zowel in materiaalkeuze, isolatienormen en verwarmingstechniek.

Energieneutraal
Het nieuwbouwproject wordt geheel energieneutraal gerealiseerd. De woningen verbruiken niet méér energie dan dat ze gezamenlijk opwekken. De woningen hebben zonnepanelen en luchtwarmtepompen die zorgen voor de verwarming van de woning en warm tapwater. De woningen worden voorzien van een energiezuinige Green Design CV-haard; een houtkachel die tevens de CV-installatie verwarmt. De woningen hebben geen gasaansluiting. De bouw van deze woningen draagt bij aan de doelstellingen van Landal om het vakantieplezier te vergroten en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen.

"Ik ben erg enthousiast over deze vernieuwing, we zijn hier echt vooruitstrevend in onze markt. Het ontwerp en luxeniveau van deze 74 woningen zijn prachtig en passen bij onze duurzame ambities. Onze gasten gaan hier fantastische vakanties beleven,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

De nieuwe bungalows zijn nu te boeken.