| Nieuws

Landal Landgoed Aerwinkel behaalt Green Key certificaat voor duurzaamheid.

Posterholt (L), 28 juli 2016 – Landal Landgoed Aerwinkel heeft een Green Key behaald voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Normaal staan op de parken de gasten op de eerste plaats, nu stond tijdens de keuring duurzaamheid centraal. Landal Landgoed Aerwinkel is het 49ste park van Landal GreenParks dat een Green Key certificaat heeft behaald.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen. Doelstelling van Landal is dat alle 78 parken eind dit jaar zijn gecertificeerd.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatiepark midden in de Limburgse natuur is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden,” aldus Mark Jansen, general manager van Landal Landgoed Aerwinkel. “Wij zijn bijzonder trots op onze Green Key certificering. Tijdens de voorbereidingen bleek dat we zonder het te beseffen al goede stappen hadden gezet op het gebied van duurzaam ondernemen. Het was voor ons een leuke en leerzame ervaring dit te realiseren.”

De inspanningen van Landal Landgoed Aerwinkel die leidden tot de Green Key certificering hadden onder meer betrekking op een gevarieerd aantal maatregelen, zoals het gebruik van verf met een milieukenmerk, het plaatsen van een insectenhotel, de keuze voor de meest duurzame variant bij de aanschaf van nieuwe apparatuur, het overschakelen op 100% Nederlandse groene windenergie en gas, gecompenseerd door bosaanplant via Greenchoice en de verwerking van het hout van noodzakelijk gekapte bomen voor toepassingen op het park/interieur en gebruik op wandelpaden.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. “We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.”


Duurzaamheidsverslag en ambitie
Een filmpje over de bereikte resultaten van Landal GreenParks op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen is te bekijken in het duurzaamheidsverslag.  

Foto: Het GreenTeam van Landal Landgoed Aerwinkel met general manager Mark Jansen (tweede van rechts).