| Nieuws

Landal GreenParks grootste specialist in bemiddeling recreatief vastgoed

Landal GreenParks neemt branchegenoot Vakantiemakelaar over. Beide partijen bereikten hierover vandaag overeenstemming. Door de combinatie van Landal Makelaardij en Vakantiemakelaar ontstaat de grootste bemiddelaar op het gebied van recreatief vastgoed in ons land. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren en omschrijven de krachtenbundeling als een strategische stap in de expansieplannen. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. Landal GreenParks is daarnaast de grootste Nederlandse exclusieve verhuurorganisatie van vakantieparken.

Steeds meer mensen opzoek naar een vakantiewoning
De markt voor recreatief vastgoed zit fors in de lift; zowel Landal Makelaardij als Vakantiemakelaar noteerden over dit jaar een omzetstijging van zo’n 40%. Met ca. 700 verkochte woningen per jaar is Vakantiemakelaar de grootste aanbieder in recreatie vastgoed, Landal Makelaardij bemiddelt jaarlijks een groot aantal woningen op de Landal parken. 
De verwachting is dat de markt de komende jaren blijft groeien en beide recreatiemakelaars hebben de ambitie om het grote marktbereik dat zij gezamenlijk hebben verder uit te bouwen. Het afgelopen jaar is al op een aantal vastgoedprojecten samengewerkt. De merken Vakantiemakelaar en Landal Makelaardij blijven naast elkaar opereren in de markt.

Groei versnellen
“Door de krachten te bundelen kunnen we de groei van onze portefeuille op het gebied van nieuwbouwprojecten versnellen en zijn we in staat om woningeigenaren te helpen bij hun aan- en verkoopproces van recreatiewoningen. Ook op internationaal gebied liggen er forse groeikansen. Er zijn dit jaar 17 nieuwe parken getekend, die onder het exclusieve Landal merk zullen gaan opereren, waarvoor grote belangstelling bestaat onder particuliere beleggers en investeerders in een tweede woning. De internationale groeiambitie van Landal GreenParks valt perfect samen met vakanties dicht bij huis, die naar verwachting de komende jaren zal aanhouden. Dit maakt dat investeerders grote interesse hebben in recreatievastgoed.” aldus Belinde Bakker, Director Development van Landal GreenParks.

Samenwerking
“Door de explosieve groei van Vakantiemakelaar ontstond de behoefte aan een strategische partner om het van origine familiebedrijf verder te professionaliseren”, aldus Algemeen Directeur Frank de Groot van Vakantiemakelaar. 
De Groot blijft de komende jaren nauw betrokken bij de organisatie en zal zich daarnaast vooral gaan richten op kwalitatief hoogwaardige nieuwe projecten in binnen- en buitenland.
“We zien uit naar samenwerking met de professionele organisatie van Landal GreenParks; marktleider in de vakantieparkenbranche die in het afgelopen coronajaar goede verhuurresultaten heeft laten zien. Dit is voor (particuliere) beleggers uiteindelijk het belangrijkste; vertrouwen hebben in een verhuurorganisatie die optimale verhuurresultaten uit de markt weet te halen en zorgt voor een goed financieel rendement.”, aldus Frank de Groot.

Over Landal Makelaardij
Landal Makelaardij is onderdeel van Landal GreenParks, met ruim 95 vakantieparken in Europa een van de belangrijkste spelers voor koop- en verkoopbemiddeling op de markt van recreatievastgoed.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks is de grootste Nederlandse exclusieve verhuurorganisatie van vakantieparken en toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken. Landal GreenParks exploiteert ruim 95 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal ruim 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen 2,9 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14,5 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ruim 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat. 

Over Vakantiemakelaar 
Vakantiemakelaar begeleidt al sinds 2007 mensen naar hun ideale vakantiewoning en heeft een totaalaanbod aan tweede woningen; nieuwbouw en bestaande bouw in binnen- en buitenland, ieder met haar unieke ligging en faciliteiten. Met een eigen concept voor marketing en promotie, ondersteund door een landelijk netwerk van verkoopadviseurs, gaat Vakantiemakelaar proactief op zoek naar ‘de perfecte match’ tussen vraag en aanbod.