| Nieuws

Plant een boom om het bos op de Ramenberg te voltooien

Natuurmonumenten nodigt iedereen van harte uit om op zaterdag 5 en zondag 6 november een boom te komen planten in natuurgebied Ramenberg bij Loenen op de Veluwe. Natuurliefhebbers hebben hier de afgelopen jaren zo’n 25.000 bomen geplant en met deze twee dagen hoopt de natuurorganisatie het bos te voltooien. Alle hulp is welkom!

Doe mee en plant een boom
Koop een boom en kom hem zelf planten op 5 en 6 november. Of geef een boom cadeau: aan kinderen, kleinkinderen, ouders, vrienden of buren. Samen planten we op de Ramenberg een bos voor ons allemaal. Voor wie plant u een boom op de Boomplantdagen 2016

Voor en door natuurliefhebbers
Beheerder van Natuurmonumenten Hans van Dijk hoopt op veel bezoekers: “We kunnen dit bos alleen realiseren met de hulp van heel veel mensen met hart voor de natuur. Een enorme klus, maar van het resultaat kunnen we straks allemaal genieten. Samen maken we de Ramenberg nog mooier.” Het nieuwe bos omvat straks zo’n 13 hectare en zo’n 25.000 bomen. Het natuurgebied bestaat uit heide en bos en er liggen twee begroeide stuifzandheuvels; de Ramenberg vormt met 69 meter het hoogste punt. Door het gebied lopen verschillende wandelroutes.

Met dank aan
De boomplantdagen worden mede mogelijk gemaakt door Landal GreenParks en Greenchoice. Landal GreenParks voelt zich nauw verbonden met haar groene omgeving en maakt zich sterk voor natuur en samenleving. Samen betrekken Landal GreenParks en Natuurmonumenten de gasten actief bij de natuur op en rondom de vakantieparken. Greenchoice en Natuurmonumenten werken nauw samen om het gebruik van écht groene energie te stimuleren. Net als Natuurmonumenten koestert Greenchoice de natuur en beschermt deze als bron van groene energie. Die wordt duurzaam dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 725.000 leden en donateurs en 195.000 kinderen van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl