| Nieuws

Friesland in Lonely Planet top 10

Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Een unicum voor Nederland want nog nooit eindigde een bestemming in ons land zo hoog op deze beroemde lijst. De eer is mede te danken aan het Friese Waddengebied, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Culturele Hoofdstad van 2018
Eigenzinnig Friesland staat bij de meeste reizigers misschien nog niet op de radar, maar dit jaar laat de provincie zien dat dit volledig onterecht is. Friesland is samen met provinciehoofdstad Leeuwarden uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2018 en pakt uit met een veelzijdig programma van kunstinstallaties, festivals en evenementen. In het Fries Museum is een unieke tentoonstelling te zien van M.C. Escher, die in Leeuwarden geboren is, en deze zomer vormen de historische straten van de stad het decor voor de (letterlijk) gigantische parade van Royal de Luxe. Maar ook het jaarlijks terugkerende Welcome to The Village, een van de duurzaamste festivaldorpen van Europa, en de gezellige cafés en bonte collectie winkels zijn reden voor een bezoek aan de bescheiden Friese hoofdstad.

Ideale zomerbestemming
Buiten Leeuwarden gaat een wondere natuurwereld voor je open: van weidse velden en schitterende meren tot een viertal Friese eilanden in de Waddenzee – de ideale zomerbestemming voor liefhebbers van uitgestrekte stranden, glooiende duinen en idyllische zeegezichten. Het UNESCO-werelderfgoed staat dit jaar extra in de spotlight dankzij de opvallende kunstroute Sense of Place, die je langs de mooiste plekjes van het Waddengebied voert.

Uw verblijf in Friesland
Boek nu uw verblijf op één van de drie parken van Landal GreenParks in Friesland en laat u verrassen door al het moois dat Friesland te bieden heeft. Landal Esonstad, Waterpark Sneekermeer en Waterpark Terherne vormen de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de provincie.