| Nieuws

Duurzaam ondernemen is tweede natuur

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen. In Nederland zijn inmiddels 35 parken van Landal gecertificeerd. Doelstelling van Landal is dat alle 78 parken eind 2016 zijn gecertificeerd.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatieparken midden in de natuur op Texel is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden. Op Landal Beach Park Texel is 70% van de woningen uitgerust met zonnepanelen en zorgen wij samen met Texel Energie voor een groene energievoorziening op het park. Samen met Toon, de slimme thermostaat in elke bungalow en de nieuwe buitenledverlichting hebben wij ruimschoots voldaan aan alle normen”, aldus Jan Bloem, general manager van Landal Beach Park Texel.

Landal Villapark Vogelmient heeft samen met schoonmaakbedrijf Asito een Goupil, een elektrisch auto aangeschaft.
“De keurmeester van Green Key was zeer te spreken over deze samenwerking. Samen met de vervanging van de oude gloeilampen en halogeenverlichting op het park hebben wij voldaan aan de normen van Green Key.” aldus Paul Sijbesma, shiftleader Front Office van Landal Villapark Vogelmient.

Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. “We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.”

Duurzaamheidsverslag en ambitie
De bereikte resultaten op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen zijn te lezen in het tweede Duurzaamheidsverslag.


Fotobijschrift: Links Jan Bloem, general manager Landal Beach Park Texel en rechts Paul Sijbesma, shiftleader Front Office van Landal Villapark Vogelmient.