Wandelen en fietsen

In de directe omgeving van het park vormt de Drentse natuur het indrukwekkende decor voor een fijne wandel- of fietstocht. Stap op de tweewieler en maak een prachtige tocht langs de heidevelden, veengebieden en door Drentse Bossen. Of verken het omgevallen bomenbos te voet met de kids.

Vernieuwd: Bartje's Bike Xperience

Bartje's Bike Xperience is geheel vernieuwd met een nóg uitgebreider aanbod aan fietsen. Crossen door de bossen op een professionele mountainbike of rustgevend genieten van de natuur op een elektrische fiets: bij Bartje’s Bike Xperience huurt u de fiets die bij u past. De echte durfals trekken eropuit op een echte Ridley mountainbike (aluminium of carbon) of gravelbike. Voor een wat rustigere tocht heeft u de keuze uit zo ongeveer alle soorten fietsen: van bakfietsen, aanhangfietsen tot funbikes en e-bikes.

Een fietswalhalla

Drenthe biedt een walhalla aan fietsroutes. U vindt hier maar liefst 1.700 kilometer aan goed onderhouden fietspaden die dwars door het Drentse landschap snijden. Afwisselend fietst u over verharde fietspaden, klinkerweggetjes en schelpenpaden. En dat alles langs uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes die de provincie te bieden heeft.

Mountainbiken

Slinger over de singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer heidevelden. Met modderspetters op het gezicht en adrenaline in het lijf maakt u uw hoofd helemaal leeg tijdens een mountainbiketocht. Direct vanaf het park begint de uitdagende route van Exloo, rijk aan singletracks en hoogteverschillen. Laat u op het park verder inspireren voor mooie routes in de omgeving. Bent u klaar voor een echte uitdaging? Kies één van onze professionele customized RIDLEY mountainbikes via één van onze speciale MTB-arrangementen en ga eropuit. Ook voor de kleintjes zijn er mountainbikes beschikbaar.

Wandelen

Omringd door bos, heide en veengebied bent u één met de natuur. Met de ontdekkingskaart, wandelknooppuntenkaart en het Mammoetpad verkent u samen met uw kids de natuur om u heen. Maak een boswandeling over het Boomkroonpad en ga met uw kids naar de Bosweide of het Lorkenspeelbos, of laat u inspireren op het park voor een mooie wandelroute. Met een GPS wandelroute of Nordic Walking route ontdekt u al het moois wat Drenthe te bieden heeft. 

Leren mountainbiken

Wilt u graag leren mountainbiken? Geef u dan op voor een van onze clinics die worden georganiseerd voor jong en oud. Of kijk hier voor een overzicht van clinics & arrangementen op Landal Het Land van Bartje.

Even bijkomen

Omdat Landal Het Land van Bartje middenin de fietsprovincie ligt is het park het ideale uitrustpunt voor actieve fietsers. Niet voor niets is Landal Het Land van Bartje dan ook uitgeroepen tot ANWB Gastvrijpunt: het terras van Paviljoen de Swieber staat bekend als ontmoetingsplek van fietsers die onderweg even komen uitblussen, onder het genot van een heerlijke kop koffie met appeltaart.