Veeleisende Berg- en Klimroutes

De pieken en de klimroutes van de Montafon dagen de beklimmer uit om alles uit zijn passie voor bergen en hoogtes te halen. De Zimba ligt met zijn 2.643 meter bij de ingang van de Montafon en is het hoogtepunt van de Vandanser Steinwand. Zijn de wandelroutes niet genoeg voor u en wilt u een uitdagendere berg- of klimtour? De Montafon biedt hier mogelijkheden voor.

Klimparcoursen

Hier krijgen klimliefhebbers waar voor hun geld. In totaal worden 17 klimroutes in verschillende moeilijkheidsgraden, hoogtes en gevarieerde terreinen aangeboden. Gezekerd met riemen, touwen en karabijnhaken ga je door kloven, langs watervallen en zelfs in een grot! Dit laatste maakt de Klimroute Gauablickhöle een wel hele bijzondere belevenis.

Nieuw: Langste klimparcours van Vorarlberg

1.750 meter staalkabel en een spectaculaire 60 meter lange hangbrug: het nieuwe klimparcours rond de Hochjoch is een vier uur durende bergbeleving die het zeker waard is. Zodra de top bereikt is, maakt dit langste klimparcours indruk met een adembenemend uitzicht op sprankelende bergmeren en talloze bergtoppen.
Verschillende klimroutes

Zimba-Bergroutes

De berg Zimba, die ook wel Montafoner Matterhorn wordt genoemd, fascineert al jaren Alpinisten uit het hele land. Vakantiegangers met een passie voor bergbeklimmen, een goede conditie en zonder angst voor hoogtes, hebben in de zomer de kans om zelf op de top te staan. De door een berggids geleide excursie wordt – na een overnachting – van de Heinrich-Hueter-Hütte (1.766 meter) omhoog geleid naar de Zimbajoch (2.387 meter). Vanaf hier gaat de rotsachtige tocht met de derde moeilijkheidsgraad verder naar de Gipfelkreuz. Boven aangekomen wacht u een onvergetelijk en adembenemend uitzicht.