Eten en drinken

Het is vakantie! Heerlijk er tussenuit, veel ontdekken, ontspannen en natuurlijk genieten van het eten en drinken. In West-Terschelling zijn veel gezellige restaurantjes waar je uit eten kunt gaan. We geven je graag tips! Vergeet natuurlijk ook niet om de regionale specialiteiten van het eiland te proeven. Heb je wel eens gehoord van ‘pondkoek’? Dat is een lekkernij uit Terschelling. Het heeft iets weg van speculaas en taai-taai (het beste van twee werelden). En elke bakker heeft een geheim recept… En probeer ook zeker het kruidenbitter ‘Schylger Jutters-Bitter’. Een smaakvolle kruidenbitter die wordt getrokken van kruiden die in de duinen van Terschelling groeien. Proef Terschelling!

Uit eten op Terschelling

  • Paviljoen de Walvis (200 m): is te vinden op het ‘Groene strand’ met een prachtig uitzicht over het wad én natuurgebied de Noordsvaarder. Geniet van dit uitzicht op het terras, in de serre of op de veranda. Je kunt er lunchen, dineren of gewoon een drankje doen. Je trouwe viervoeter is ook welkom!
  • Brasserie Boschrijck (1,7 km): gelegen midden in de bossen van West-Terschelling. Ook leuk voor de kids: er is een speeltuin én overdekt kinderparadijs waar ze spelletjes kunnen doen. Die zijn dus wel even zoet! Daarnaast zijn er speciale kindermenu’s. De gerechten wisselen dagelijks, laat je verrassen. Daarnaast ben je er welkom voor speciaalbiertjes, wijn en bittergarnituur.
  • Eetcafé Storm (350 m): wordt ook wel het gezelligste eetcafé van Terschelling genoemd. Voel de typische sfeer van de eilanders en de rijke maritieme geschiedenis van Terschelling. Ga er heen voor lunch, diner of een borrel. Lekker én betaalbaar. En wist je dat ze ook een eigen bierbrouwerij hebben?
  • ’t Amsterdamsche koffijhuis (500 m): niet in Amsterdam, maar midden in het centrum van West-Terschelling vind je dit ouderwets-gezellige eetcafé. Was tot 1978 een manufacturenwinkel. Je bent hier welkom voor koffie (uiteraard), taart, lunch, diner of een borrel.