Op Terschelling ben je een met de zee en met de natuur. Het is na Texel, het grootste waddeneiland. Je ervaart het unieke eilandgevoel door de uitgerekte zandstranden, ongerepte duingebieden en het geluid van de zeemeeuwen die altijd te zien én horen zijn. Een eiland dat je echt moet ontdekken, wandelend en op de fiets. Om zo de pareltjes op het eiland te zien en te ervaren.

Wandelen en fietsen

Ervaar het vakantiegevoel op Terschelling. Ontdek de vele natuurgebieden op Terschelling en maak ellenlange wandel- of fietstochten. Fiets langs de Waddendijk en geniet van de mooiste vergezichten.  En wat je natuurlijk ook moet doen als je op dit Waddeneiland verblijft: ga wadlopen! Een avontuurlijke manier om de waddenkust te ontdekken en te wandelen in dit waterrijke gebied. Beleef de ongerepte natuur en leer alles over de natuurelementen van het wad. 

Wandelen

Trek er samen op uit en wandel vanuit je accommodatie zo de bossen en duinen in. Er zijn veel wandelroutes die je kunt volgen, langs de mooiste plekjes op het eiland. Of wandel naar een van deze gezellige dorpjes zoals Hoorn, Lies en Oosterend. Om vervolgens even bij te komen op een van de gezellige terrasjes! Maak ook zeker kennis met het waddengebied door te gaan wadlopen. Onder begeleiding ga je dan met een groep het wad op, een unieke ervaring. Bekijk de verschillende looptochten hier. Tip: ter plekke kun je wadloopschoenen huren. Wie spot er als eerste een zeehond?

Fietsen

Ook als je van fietsen houdt, hoef je je op Terschelling niet te vervelen. Terschelling heeft een fietsnetwerk van zo’n 70 km! Je kunt over de hele lengte van het eiland fietsen langs het wad en genieten van het uitzicht over de zee. Fiets over de Landerumerheide en door de duinen van natuurgebied De Kooibosjes. Trek de natuur in of fiets naar Midsland om gezellig een terrasje te pakken. Liever wat meer actie? Stap op de mountanbike en ontdek het veelzijdige landschap!

Fietsverhuur

Geen fiets mee? Geen probleem. Bij ‘Zeelen Rijwielverhuur B.V.’ kun je een fiets huren. Dat is 4 minuutjes lopen vanaf Landal Kaap West.  Waait het hard? Je kunt hier ook elektrische fietsen en bakfietsen huren. Handig! Gezellig samen op één fiets toeren? Huur dan een tandem. En als je zin hebt in wat meer actie, zijn er ook mountainbikes te huur.