Geopark de Hondsrug in Drenthe

In Drenthe ligt Geopark de Hondsrug, het allereerste Geopark van Nederland. Een gebied vol historie en spannende uitdagingen. Leer een kampvuur bouwen en ontdek alles over de bever tijdens een kanotocht over de Hunze. Of kruip in de huid van Vincent van Gogh en schilder of schets de natuur als de meester zelf.

Ontdek het Hondsruggebied

Geopark de Hondsrug vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe. In het Hondsruggebied liggen veel sporen uit het verleden. Van hunebedden en middeleeuwse karrensporen tot knusse esdorpen, de vestingstad Coevorden en restanten van vervening. Natuurliefhebbers halen hun hart op in het ongerepte Bargerveen, het unieke oerdal van de Drentse Aa, in bossen en over heidevelden. Het Hondsruggebied strekt zich uit over vijf gemeenten in de provincie Drenthe.

Op expeditie in het Hondsruggebied
Het verhaal van de Hondsrug wordt verteld aan de hand van Expedities. Elke Expeditie begint in een Expeditiepoort. Dat is bijv. een museum of een bezoekerscentrum, met een permanente Geoparkexpositie. Daarnaast bestaat de Expeditie uit Hotspots in het Hondsruggebied. Hotspots zijn plaatsen waar een deel van het verhaal zichtbaar is. Het kunnen plekken in het landschap zijn maar ook bijvoorbeeld kleine musea of informatiecentra.

Zelf beleven, voelen en proeven

In het Geopark kun je van alles beleven; maak een avontuurlijke kanotocht over de Hunze met kans op een ontmoeting met een beverfamilie, geniet van een oerwellness; een unieke behandeling, vol ontspanning samengesteld uit al het goede van de Hondsrug? De prachtige natuur leent zich ook voor spannende tochten met een gids die u meeneemt naar verrassende plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En… wat dacht u van koken onder begeleiding van een boerin uit de Steentijd? De ingrediënten heeft u zelf verzameld in de natuur. Proef en geniet van de zuivere smaken van vroeger.
Ontdek alle activiteiten

Expeditiepoort Water

Naast de Expeditiepoorten Sporen van strijd, Kunstenaars, Veen, IJstijden en Prehistorie vindt u de Expeditiepoort Water op Landal De Bloemert in Midlaren. Deze is gevestigd in het naastgelegen gebouw bij de receptie.

Ook voor de thema’s Natuur, Boeren en Bosbouw zullen Expeditiepoorten geopend worden.

Doe Museum

In het vernieuwde Doe Museum Prins Bernhardhoeve in Veendam vindt u de grootste indoor zandsculpturen-tentoonstelling ter wereld. Een overweldigende expositie van bijzondere zandcreaties. In de speelhal kan jong en oud zich vermaken met zand, Bricks Art en zelf leren om een zandsculptuur te bouwen. Verder zijn er doorlopende kunsttentoonstellingen en een theater waar familie-voorstellingen worden gegeven. Een ervaring die u niet mag missen!
Kom kijken en doen in het Doe Museum

Parken in het Hondsruggebied

Uw vakantie

De prijs is mede afhankelijk van verblijfsduur en aankomstdatum. Als deze niet zijn geselecteerd wordt het meest voordelige aanbod getoond van de komende 2 maanden:

Land en Regio
OK
Land en Regio
Aankomstdatum
Periode

Weekend

Week

Midweek

Anderhalve week

Twee weken

Periode
OK
Aankomstdatum
Reisgezelschap
OK
Reisgezelschap

Land/Regio

Omgeving

Park

Parkfaciliteiten

Parkactiviteiten

Accommodatie

Accommodatie faciliteiten

Filters :
 • Parken in de buurt van Geopark de Hondsrug
Bezig met het ophalen van data...

Hof van Saksen Nooitgedacht, Drenthe, Nederland

Park op de kaart
 • Unieke Kinder Academies
 • Spectaculaire indoor waterglijbanen
 • Diverse culinaire restaurants
vanaf 656
Nu vanaf 399
Info & Boeken

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en toeristenbelasting € 1,20 p.p.p.n.

3 nachten - 22 Juni 2018
 • 400 vrijstaande accommodaties
 • Overdekt zwembad met peuterbad en glijbaan
 • Ponyranch
vanaf 355
Nu vanaf 229
Info & Boeken

Prijzen zijn inclusief opgemaakte bedden en beddenafhaalservice. Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

3 nachten - 22 Juni 2018

Landal Aelderholt Aalden, Drenthe, Nederland

Park op de kaart
 • 281 bungalows
 • Overdekt zwembad met glijbaan
 • Indoorspeelparadijs
vanaf 315
Nu vanaf 199
Info & Boeken

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n

3 nachten - 06 Juli 2018

Landal Orveltermarke Witteveen, Drenthe, Nederland

Park op de kaart
 • 227 bungalows
 • Pitch & Putt golfbaan
 • Avontureneiland
vanaf 353
Nu vanaf 199
Info & Boeken

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,30 p.p.p.n.

3 nachten - 22 Juni 2018

Landal De Bloemert Midlaren, Drenthe, Nederland

Park op de kaart
 • 72 vrijstaande bungalows aan het water
 • 60 bungalows in een bosrijke omgeving
 • Gelegen aan het Zuidlaardermeer
vanaf 315
Nu vanaf 189
Info & Boeken

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

3 nachten - 22 Juni 2018

Landal Hunerwold State Wateren, Drenthe, Nederland

Park op de kaart
 • 97 vrijstaande bungalows
 • Gelegen in Nationaal Park Drents-Friese Wold
 • Recreatieplas met strand
vanaf 360
Nu vanaf 229
Info & Boeken

Prijzen zijn exclusief € 26 reserveringskosten per reservering en persoonsgebonden kosten: verplichte bedlinnen € 7,95 p.p. en kinderbedlinnen € 6,95 p.p., toeristenbelasting € 1,10 p.p.p.n.

3 nachten - 06 Juli 2018